Nu ne mai credeți imbecili, domnilor slujbași ai bisericii, că nu suntem. Nu ne mai vindeți gogoși, pe care nici voi nu le credeți. Lăsați-l pe Dumnezeu, așa cum e, nu ne prostiți că e un Dumnezeu pe care îl manipulați voi, in functie de sumele pe care le primiți de la naivi. Ați fetișizat totul, pentru bani și trai bun! Ati creat un Dumnezeu naiv, care crede ce spuneti voi sau omul păcătos, incapabil să vadă ce face omul. Un asemenea Dumnezeu nu există, fariseilor și demagogilor! Ați umplut bisericile de chipuri pictate, care n-au nimic cu realitatea și de statui care reprezintă oameni, mințind că sunt sfinți sau Dumnezeu și ați obligat oamenii să se închine la picturi, cioplituri sau cruci materiale, mințind că dau viață veșnică.

Ați inventat intermedierea între om si Dumnezeu, pe bani și interese și ați modificat, în functie de interese, preceptele biblice, astfel încât celor mai păcătoși oameni, dacă va dau bani, le promiteți , mințind, iertarea.

Ați inventat tot soiul de manifestări, gen circ fără pâine, care n-au nimic cu credința, ca să țineți oamenii prizonieri și să nu afle adevărul. Deși toată lumea beneficiază de lumina lui Dumnezeu (materială, prin soare și spirituală, prin adevărul propagat în învățăturile lui Isus), ați substituit-o cu o invenție stupidă, numită lumina de la Ierusalim, care nu-i altceva decât o mare înșelătorie comercială, în urma căreia faceți bani prin înșelăciune.

Construiți biserici cu sume imense, din donații de la naivi, în timp ce în spitale se moare din lipsa de medicamente și dotări sau se moare de foame pentru că nu sunt bani și alimente. În schimb, voi, aroganți, vanitosi și cinici, va lăfăiți în palatele bisericești, nepăsători si surzi la suferințele si nevoile reale umane. În aceste circumstanțe, pe cine slujiți, totuși, cei ce va numiți prelați și slujitorii Domnului, dacă în loc să împărțiți ceea ce aveți, la cei săraci, voi îi spoliati pe cei săraci, punându-i să vă cumpere lumînările și pâinea, chipurile, sfințită? Și la ce-l ajută pe omul care n-are medicamente și ce mânca, o lumânare și o firimitura de pâine? De simboluri are nevoie omul sau de medicamente, paturi în spitale și mâncare? De circ sau de realitate? Dacă tot ceea ce faceti este jertfa (tot ce e material, e jertfă) și nu înțelegeți că mila este tot ceea ce vrea Dumnezeu de la om – nu cutume, obiceiuri stupide, comisioane, etc. -, ce domn slujiti, totuși? Că și Dracu e domn și, tare mă tem, pe el îl slujiti, manipulând și ținând poporul în ignoranță, nu pe Dumnezeu! Apropo! Să nu vă prind la poarta mea cu lumânarea sau candela, că pun furtunul pe voi, ipocriților!

Pavel ROMAN

2 COMENTARII

  1. Punctat la obiect.Oamenii se amagesc unii pe altii si binenteles,pe ei insisi.Multi isi ,castiga’ painea prin manipularea conduitelor umane.Religia,”aripa sanatoasa” este in unele cazuri un veritabil psihoterapeut.Cand apare ,pretul’ pentru tamaduirea sufletelor,este inselaciune.Mai ales ca „doftorii” au conditii de trai superioare omului care produce valoare.Ei nu sunt nevoiti sa ceara plata.Au locuinte,hrana,retributie,acces la medicina.Si o viata lipsita de stressul zilnic al altor categorii de oameni.Nu am inteles niciodata de ce au printre cele mai mici venituri cei care produc alimente,fata de cei care opereaza cu abstractiuni.

Comments are closed.