Cel puțin așa ne-au transmis câțiva cititori fideli ai foii noastre, făcând referire la Direcția de Sănătate Publică Arad. Acolo unde, până acum două săptămâni, domnea fără probleme Constrantin Cătană. Juristul Cătană, să fim bine înțeleși. Ei bine, în urma unor dezvăluiri făcute de o anumită parte a presei, cea nu depinde ombilical de Consiliul Județean – sponsorul și tutorele DSP, Constantin Cătană și-a dat demisia, cică! Doar din funcția de director executiv, că a rămaș, din câte știm noi, șef le Resurse umane în cadrul aceleași instituții. Cu un salariu, conform schemei de personal a DSP Arad, de peste 16.000 lei brut. Deci, undeva la 10.000 de lei „ad labam”, circa 2000 de euro!

Numit în locul lui Cătană este Horea Timiș, un personaj extrem de controversat, mai ales dacă aruncăm o privire asupra trecutului său. Omul lui Mircea Hava, europarlamentar de Alba, hoaver de-al viniturii Jițză Falcă, demolatorul Aradului, a mai fost pe la DSP Alba, de unde a ieșit pe ușa din dos. Dar, având în vedere că stați în casă, aruncați o privire pe internet, un simplu search vă va lămuri și veți afla lucruri intersante.

Ne prezentăm scuzele de rigoare că tocmai în acastă a doua zi de Paște ne-am găsit să scriem despre acest Timiș, însă e timpul ca arădenii să se trezească, să știe ce manevre se fac la DSP Arad, instituție plină de piloși, puțini medici, și care, așa cum am mai zis, se alăptează și cheltuiesc discreționar banii arădenilor. Ca o ultimă bărfă, pe lângă cei 67 de angajați la DSP (câți dintre dvs., stimați tovarăși și prieteni știu cu se ocupă această „firmă”?) se pregăteșta angajarea cel puțin 20 de „pile”. Pe criterii de „profesionalism”, de atașament și iubire față de PNL.

Dar, despre alte fapte ale acestui Horea Timiș, pe care nu le-am văzut trecute pe net, veți avea ocazia să citiți peste câteva zile. Că, așa cum am mai zis, nu toată presa din Arad este cumpărată de puterea ce a condus și conduce „comuna” Arad la dezastru.

În fotografie apare și soția lui Horea Timiș, cadru medical, despre care am auzit vorbe bune, în cadrul Spitalului Județean Arad.

R.D.S.

 

6 COMENTARII

  1. Toți sunt neamuri si neamuri și în D.S.P. Arad și în S.J.A. unii medici mai au și cabinete private la tot felul de spitale private din Arad adică lucrează si la spitalul de stat si la cel privat …De credeți că se bat acum unii șefi de departamente pentru pacienți pe perioada asta de coronavirus câștigurile de pe urma acestor pacienți sunt mari daca sunt trecuți prin firmele (spitalele) private ei apara la spitalul județean dar tratați la cel privat o să vedeți și o să auziți mai puțin cum mulți pacienți au fost păcăliți de medici că nu au medicamentele de care au nevoie si așa mai departe … Aaaaa era să uit unii mai primesc bani și de pe rețelele prescrise si recomandate … deci gunoiul ascuns de DSP și SJA nu cred că o sa mai stea mult sub preș … Eu nu urăsc medicii da mulți dintre ei nu își merită numele de medic din toată încrengătura asta sufer pacientul

  2. Tot respectul pentru personalul din Direcția de Sănătate Publică care lucrează 24 din 24. Din partea mea respect. lucrează și în weekend și de sărbători până la epuizarea toți cot la cot. Sunt niște profesioniști care merită respect.RESPECT!

  3. De sotia lui Timis, doar de frică ar fi putut spune cineva ceva de bine. Toata lumea o vorbeste, pe la colturi. Aveti rabdare sa nu mai fie sotul ei dirwctor la dsp si ea sef serviciu si veti auzi adevaruri crude.
    Stiti ca nenea horea a ordonat controale la spital, duminica, acum o saptamana, când Floriile erau in toi? De ce? Ca sa arate ce bine isi face treaba nevasta sa si ce de rahat sunt celelalte compartimente. Stiti cate mizerii se cumpara acum, de cand a venit noul director la dsp? Stiti ca s-a schimbat coordonatorul de la TBC – Covid cu un USR ist, iar pacientii tot in bataie de joc sunt tratați???

  4. Toți sunteți buni sa criticați și sa aruncați cu pietre ! Câți dintre voi sunteți in prima linie ?? Presupun ca toți cei care scrieți mizerii aici stați bine mersi acasă cu familia și v-ați petrecut Paștele împreuna , dormiți bine , va hrăniți bine și de plictiseala vorbiți aiurea !
    Oare știți voi ca acest Timiș Horea și soția dansului de paste au fost la munca ? Știți ca acești oameni nu și-au văzut părinții de când a început pandemia la Arad ? Credeți ca mizeriile altora făcute in ani se rezolva in câteva zile ?? Vorbiți de Soția dansului dar o cunoasteti sau doar din ce vorbesc cadrele medicale care au intrat in conflicte cu ea din cauza nerespectării protocoalelor ?? Acele cadre medicale care sunt șefi de secții și trimit subordonații neechipati la munca ? Vorbiti de ea fără sa știți ca e singura care își contactează colegii infectați , e singura care încearcă sa găsească soluții pentru colegii care sunt pozitivi și sunt dați uitării ! Aceste fapte nu le cunoasteti sau și dacă le știți nu le Spuneti, spuneti doar ce spun alții , Care sunt niște oameni demni de mila , persoane care nu-și merita locul de munca și in mâinile cărora nu mi-aș dorii sa ajungă nici un om al străzii !!!!

  5. Alo! Daca judetul Arad, nu a fost in stare sa identifice o petsoana capabila sa managerieze dsp arad, asa ne trebuie! Nu avem decat vremelnic sa suportam arogantele unui pusti favorizat, sa ne vegheze la ceea ce inseamna Sanatatea Publica! Hai sa ne considetam maturi: varsta si expertiza nu/l revomanda deloc! In rest consilul judetean si societatea civica prin contribuie si ninele intentii pot contribui din plin la Arad! Dar Arad-ul nu si -a dorit nicand un Play/boy!

  6. Cred ca ati improscat cu noroi suficient in Directia de Sanatate Publica! Toti angajatii, chiar toti, fiecare in functie de capacitatile sale, a participat la actiuni de combatere a raspandirii bolii, au facut mult in plus decat era fisa postului. Atat fostul director, cat si actualul, au incercat sa raspunda tuturor, de la persoane fizice, la istitutii publice… si chiar au vegheat si vegheaza la sanatatea publica a cetatenilor acestui judet. Daca singura dumneavoastra preocupare este de a vâna greseli…. da, sigur gasiti… volumul de munca este imens….iar daca considerati ca cei 60 de angajati depasesc capacitatea, sigur gresiti…poate faceti o comparatie cu numarul de angajati ai Primariei Arad, sau ai Consiliului Judetean….

Comments are closed.