Premierul României a vorbit despre ce se va întâmpla după 15 mai.
Deși populația așteaptă relaxarea restricțiilor de circulație, acest lucru se va întâmpla în funcție de evoluția pandemiei.
Astfel, Ludovic Orban spune că cele patru scenarii posibile după 15 mai sunt prelungirea stării de urgență, instituirea stării de alertă, emiterea ordinului privitor la epidemie cu risc major sau varianta în care nu va fi necesară nicio formă specială.
„Decizia o vom lua pe măsură ce ne apropiem de 15 mai și decizia va depinde de evoluția epidemiei. În cazul în care ne menținem pe trendul pe care suntem astăzi, ba chiar vom avea o reducere a numărului de persoane infectate, cu siguranță că vom lua deciziile în conformitate cu evoluția epidemiei. Deocamdată nu scoatem din calcul niciuna dintre variante. Sigur, există și varianta stării de alertă, care permite menținerea restricțiilor prin intermediul deciziilor care se iau la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, dar avem și alte variante. În funcție de evoluție, vom lua decizia”, susține Ludovic Orban, premierul României.