Încă din capul locului trebuie să spunem că lucrurile au luat-o razna la Spitalul Județean Arad și Direcția de Sănătate Publică Arad încă dinaintea izbucnirii pandemiei. Începând cu numirea pe posturi cheie, de conducere, a unor indivizi paraleli cu ceea ce ar fi trebuit să facă (tot felul de contabilași, juriști, rezidenți făcuți la banca Ardelean, de unde au absolvit așa cum au absolvit, pe bani grei etc.) și terminând cu cei implantați pe pile, majoritatea fiind clientela de partid și/sau neamuri ai acestei clientele PNL toxice. Asta în timp ce medici, cu vechi state de serviciu, profesioniști au fost înlăturați sau nici măcar nu au fost luați în calcul să conducă destinele medicinei arădene.

Spuneam de „crima” din sănătatea arădeană. În primul rând facem referire la decesul unui cadru medical, infirmieră la secția Diabet. Cauza: zic „specialiștii” arădeni, a fost COVID19. Că a fost sau nu a fost așa, nimeni nu poate ști. Acuma! (Vom reveni)

„Crima” reală din sistemul sanitar arădean este alta. Incompetența! Atât la nivelul DSP Arad, cât și la nivelul conducerii Spitalului Județean, ambele instituții, aparținând de Consiliul Județean Arad, fiind total nepregătite. Păi, dacă în fruntea CJA ai un semidoct, piccolo Marinel Cionca, care și-a făcut liceul la seral și „facultatea” la UVVG, la ce să te aștepți?

Economista Carmen Lucuța (foto), încă actualul manager al Spitaului Județean, de la ea putere sau răspunzând la comenzi venite de sus, a preluat un bolnav infectat cu Coronavirus, pastor neoprotestant, despre care se știa că a bântuit prin zone contaminate (Germania etc.) și pe care l-a luat de mânuță plimbându-l prin tot spitalul. Lucuța, la rândul ei neoprotestantă, le-a cerut subalternilor (medici și personal medical) șă-i făcă tot felul de investigații pe la diverse secții. Mai mult, pastorul a fost internat și pe la diverse saloane, aparținând de secțiile respective, unde mai erau și alți bolnavi, cu diverse boli. CRIMĂ curată, nu doamna contabil neoprotestant Carmen LUCUȚA, manager general al SCJUArad? Bănuim că știți că pastorul cu pricina a mai și părăsit Spitalul, că a avut de predicat! Și că la scurt timp după toată tărășenia asta, s-a îmbolnăvit de DECES! La fel cum s-a îmbolnăvit și tatăl unui medic de la Ineu care a intervenit și și-a transferat tatăl (venit din Israel) la Spitalul Județean, cam în aceleași condiții, beneficiind cam de asemenea „tratație”.

Și atunci ne mai mirăm de ce Aradul a fost și este pe locul III în țară (după Suceava și București) la numărul îmbolnăvirilor de COVID19? Și că suntem pe locul II la îmbolnăvirea cu același virus a cadrelor medicale?

Deci a cui e vina, doamna contabil Manager Carmen Lucuța despre „crima” din medicina arădeană? Dar voi, marii specialiști de la Direcția de Sănătate Publică (puțini dintre cei care freacă pe bâtă pe acolo sunt medici) nu vă considerați vinovați? Așa să vă ajute Dumnezeu!

Dacă mai aveți onoare, deși așa ceva nu întâlnești la toată pulimea, DEMISIA DE ONOARE! Cât de repede. Că, oricum, de dosare penale este greu de crezut că veți scăpa!

Romulus D.  

P.S. Despre numirea nouă din fruntea DSP Arad (un apropiat al lui Mircea Hava, de la Alba Iulia, europarlamentar și hoaver cu Gheorghe Falcă), angajările care se fac acolo, despre alte manevre ce vor urma să se întâmple, în curând! Cătălin H.

(p)

3 COMENTARII

  1. Stimate jurnalist, văzând modul in care ataci cu atâta incisivitate atât managerul spitalului pentru “crima” de a fi neoprotestantă ca pe o secta favorizata de univers. Iar apoi deplangi secta de care esti plătit, de acei medici “vechi” din același sistem securist ca și tine, consider ca existența unei publicații mai lipsită de scrupule și de orice forma de profesionalism deontologic. Persoana de la diabet a murit datorită unui pacient care nu a declarat ca nepotul i-a venit din străinătate.

  2. „Dle inteligent”, cum vise pare ca sunteti, ce bine ca avem si noi ochi sa vedem si minte sa gandim, si nu trebuie sa inghitim mizeriile ce le aruncati printr-un astfel de articol lipsit de adevar. Dar, fiecare ce face lui isi face, asa ca, pregătiți – va ca mai devreme sau mai târziu, sa va primiti de la viata revanșa.

Comments are closed.