100 de miliarde de euro menit să protejeze locurile de muncă în Europa după criza COVID-19

 Consiliul de Miniștri al Uniunii Europene a adoptat instrumentul SURE – de sprijin temporar pentru atenuarea riscurilor de șomaj într-o situație de urgență din Europa. România și celelalte state membre ale Uniunii Europene vor putea accesa împrumuturi avantajoase din partea Comisiei Europene pentru a finanța măsuri de protejare a locurilor de muncă. Vor putea fi acoperite scheme de ajutor de stat pentru plata șomajului tehnic sau a altor măsuri prin care statul sprijină companiile private să-și poată plăti în continuare angajații în această perioadă de criză cauzată de pandemia de COVID-19. În total, este așteptat ca instrumentul SURE să mobilizeze 100 de miliarde de euro la nivel european pentru sprijinirea pieței muncii.
 Acest instrument va permite Guvernului României să acopere costurile foarte mari cu șomajul tehnic în această perioadă și va putea salva multe alte locuri de muncă la care, fără acest sprijin, companiile românești ar fi fost nevoite să renunțe.
⭕️ ESTE SUFICIENT, E MULT, E PUȚIN?
⭕️ CREDEȚI ÎN CAPACITATEA ROMÂNIEI DE A ACCESA BANII, AVEM SPECIALIȘTII NECESARI SĂ LUPTE PENTRU OBȚINEREA ACESTOR FINANȚĂRI?

Dorin STANCA 

Sursa: facebook