Toate instituțiile statului, atât cele de forță precum Poliția Română, cât și cele de labă tristă, precum Poliția Locală, cunosc situația din Boul Roșu. 24h/24h, 7 zile din 7, colțul de la fostul Non-stop, actuala ACA, cât și stația de tramvai pe sensul de mers spre Aradul Nou, sunt pline de boscheți și borfași. Uneori chiar tâlhari la drumul mare.
Îi văd în fiecare zi căci locuiesc în zonă. Ce face Primăria Arad, prin penibila și penala Poliție Locală? Uneori stau la povești cu acele personaje, în alte dăți (cum a fost ieri), stau peste drum și îi admiră.
Ieri, de exemplu, erau patru gardieni publici lângă buda din stația de taxi și îi priveau, amuzați, pe cei vreo șapte, opt tuciurii care se manifestau în stilul caracteristic, în fața magazinului ACA.
Ca să citesc azi că, tot ieri, în acea stație de tramvai, o femeie a fost furată. Tâlhărită, chiar. Și atunci să nu te revolți și să te întrebi: oare de ce nu revin la statutul de gardieni publici. Măcar ar avea ca activitate paza parcurilor și a boscheților.
Boscheți verzi sau boscheți tuciurii, umanoizi. Totuna…
Dar, poate, și-ar justifica salariile și țâfna cu care tratează cetățeanul obișnuit care le plătește salariile. Degeaba…
Ăștia merită o singură urare: „Tu-vă-n chipiu de incapabili!!!”.

Adrian IVANOF