Trăgând un semnal de alarmă privind viitoarea ofensivă a clanurilor țigănești, Basescu nu face altceva decât să recunoască  ipocrizia clasei politice. Pentru că modul în care operează clanurile țigănești și restul lumii interlope arată, de fapt, incapacitatea de reacție a autorităților publice și gradul scăzut de profesionalism al instituțiilor aferente. Mai corect spus, arată nivelul de disoluție al autorității publice și de deprofesionalizare a administrației publice, generate de politică iresponsabilă, mafiotă, a clasei politice, încuscrită cu lumea interlopă. Da, Băsescu are dreptate când afirmă că, în curând, România va deveni o scenă în care clanurile interlope își vor face de cap! Așa este! Numai că, uită, ipocrit, să menționeze că la disoluția autorității publice, incapabilă de reacție pe măsură ofensivei clanurilor țigănești, a contribuit și continuă să contribuie și el, prin atacurile repetate la ordinea de drept și prin contestarea supremației legii în cazul infractorilor din politică, pentru care solicita un statut special și un tratament preferențial. Uită că, potrivit Constituției, nu se poate face discriminare între cetățeni, când e vorba de lege și aceleași drepturi și obligații le au și țiganii și politicienii, gen Udrea. Or, când a criticat DNA, pentru că ancheta faptele comise de gașca de interlopi, din care făcea parte și Udrea (tot țigancă la origine, se pare), Băsescu nu realiza că lovea în autoritatea publică și o contesta, creând cadrul perfect pentru proliferarea activității clanurilor țigănești? Când dansa cu clanul controlat de Bercea Mondial și îi permitea lui fratele său, să aibă legături de afaceri cu țiganii interlopi, nu și-a dat seama că încurajează clanurile interlope țigănești, care încălcau frecvent legea, în detrimentul autorității publice, pe care o contesta? Cumva, clanul lui Bercea Mondial era mai puțin periculos și mai moral decât clanurile care se întorc azi din străinătate? În nici un caz! Diferența constă în nivelul de disoluție a autorității publice, raportat la perioada în care Bercea Mondial era stăpânul Slatinei.
Pe atunci, când DNA și DIICOT nu erau atacate „la baionetă” de infractorii politici, legea se mai aplica. Acum însă, după lunga ofensivă politicianistă asupra statului de drept și al justiției, oricine poate face, aproape ce vrea, în România, cu condiția să dețină „aprobarea” politică.
Pe de altă parte, ceea ce omite Băsescu să spună e că  dacă analizați, în detaliu, activitatea extraprofesionala a majorității parlamentarilor și leaderilor politici, o să aveți surpriza să constatați că sunt puțini cei care nu au legături cu lumea interlopă și, implicit, cu activitatea clanurilor țigănești, ale căror interese, indirect, prin protecția asigurată lumii interlope în care gravitează, le servește. Cum să asiguri protecție unui clan în care figurezi și s-o limiteze? Or, țigani sau nu, interlopii sunt cei care fac legea în România, pentru că profită de răfuială clasei politice cu justiția. Iar celor mai mulți dintre politicieni, proliferarea clanurilor interlope li se pare un lucru normal, pentru că sunt întreținuți financiar de astfel de clanuri.
Cel mai grav însă, în tot acest aspect, este faptul că, prin deciziile lor iresponsabile, politicienii au transformat multe instituții ale statului, din apărătoare ale interesului cetățenilor, în instrumente ale lumii interlope. Cum s-a ajuns aici? Simplu! Prin practicarea, la scară națională și la toate nivelele, a nepotismului și a clientelismului politic, fapt care a fost preluat și exploatat și de interlopi. Oportuniști prin definiție, copiind modelul politic, speculând lipsa criteriilor reale de selecție, interlopii și-au instalat soțiile, odraslele, rudele, în toate instituțiile statului unde au existat funcții vacante. Astfel, în paralel cu politicienii, interlopi cu pedigree incontestabil, exploatând relațiile cu politicienii sau cu cei numiți politic în funcții de decizie și-au angajat copiii în Poliție (și nu oriunde, ci la serviciile de investigare a fraudelor, la circulație, la poliția de frontieră sau la brigăzile de combatere a criminalității organizate și combaterea terorismului – BCCOC).
De asemenea, mulți interlopi, deși copiii lor au obținut diplome de studii în condiții extrem de dubioase, au reușit să-i facă, prin exploatarea corupției, avocați, notari și chiar procurori sau judecători. În ANAF și Ministerul de Finanțe, interlopi renumiți în domeniul evaziunii fiscale si-au angajat odraslele, soțiile, frații, verii, finii, nașii, care, în timp, cu sprijinul interlopilor și a relațiilor acestora din lumea politică, au promovat (au fost numiți) în funcții importante, încât ANAF este în întregime controlată de interlopi. Dacă în urmă cu câțiva ani, când serviciile (DGIPI, cunoscută că 0215, SRI, DGA sau SIE) mai blocau ascensiunea lumii interlope în administrația publică, punând la dispoziție informații care devoalau legăturile reale ale celor ce urmau să ocupe o funcție publică, cu lumea interlopă, după implicarea politicului în activitatea acestor instituții și după ce le-a restructurat, în stil mafiot (tot la comanda lumii interlope), eliminându-le din atribuții și subordonându-le, total, puterii politice (prin numirea directă și cu dedicație, a șefilor de instituții), aportul serviciilor la blocarea controlului lumii interlope, asupra administrației publice, a devenit aproape nul.
În aceste circumstanțe, ofensiva mizerabilă și imorală a unor politicieni, precum Dragnea, Băsescu, Iordache, Nicolicea, Ștefănescu, Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae, Tăriceanu, Vosganian etc., împotriva activității serviciilor (DGIPI, SRI, SIE), a DNA, DIICOT și a justiției, în general, evident că a slăbit autoritatea publică, definitiv și iremediabil și a creat terenul propice ofensivei clanurilor interlope. În aceste condiții,  afirmațiile lui Băsescu,  despre preluarea controlului statului de către clanurile de țigani, mi se par cea mai nerușinată ipocrizie. Păi, cine a distrus autoritatea publică și a eliminat cooperarea instituțională între autoritățile publice? Cine a politizat instituțiile publice cu needucati și caricaturi profesionale? Cine și-a plantat nepoții, verii, soțiile, amantele, prietenii, în toate funcțiile vacante din administrația publică? Cine a mituit polițiștii, inspectorii fiscali, inspectorii Curții de Conturi, procurorii, judecătorii, cu salarii uriașe și, mai ales, cu pensii speciale, fără nici o legătură de cauzalitate cu performanțele profesionale, pentru a-i determina să nu-și exercite atribuțiile și prerogativele? Nu e ipocrizie să plângi că autoritatea publică nu mai există sau că este depășită, după ce i-ai contestat atribuțiile și competențele, la Curtea Constituțională și după ce ai distrus-o, profesional, substituind competența cu nepotismul și decizia, diletantă, politică? Când  s-au reorganizat zeci de instituții, din care au fost eliminați profesioniștii incoruptibili, fiind substituiți cu slugi politice și când s-au modificat legile pentru restrângerea atribuțiilor, Băsescu și ceilalți politicieni nu realizau că fac astfel jocul clanurilor interlope? Ba, știau, dar era mai important pentru ei să-și salveze protejații, sau să se salveze, decât faptul că realizau terenul pentru clanurile interlope. Când politicienii, politizând și mituind administrația, pentru non-combat, au invitat practic clanurile interlope să se dezvolte, nestingherite, cum să nu profite acestea? Cum să nu profite de ocazie, clanurile țigănești, când există o astfel de disoluție a autorității publice și un asemenea vid de autoritate, în urma acțiunilor iresponsabile a clasei politice?
Acum se culege efectul iresponsabilității, prostiei și naivității politicienilor, care au distrus autoritatea publică și au slăbit sistemul de justiție, pentru a putea opera în stil mafiot, fără răspundere. Au crezut că s-au salvat și gata! N-au realizat însă că sistemul mafiot pe care l-au creat, de negare a statului de drept, va fi exploatat de clanurile de țigani și restul clanurilor de interlopi, fără nici o opreliște și fără scrupule. În aceste condiții, cum să facă față instituțiile de forță ale statului (Poliția, Parchetele, justiția, ANAF), asaltului interlopilor, dacă chiar instituțiile sunt controlate de interlopi și au atribuții limitate, fiind mereu „calul de bătaie” a politicienilor interlopi și a presei mercenare?
Întrebarea acesta nu și-a pus-o domnul Băsescu atunci când a avertizat că va urma o ofensivă a clanurilor țigănești? A! A fost deranjat că d-na Nuți a fost plimbată cu cătușe și „cazata” în arest preventiv, și de aceea s-a luptat să elimine tot ce s-a putut din atribuțiile SRI, Poliție, Parchet și Justiție? Pentru asta, împreună cu alți politicieni interlopi au protestat vehement împotriva utilizării catușelor și a arestului preventiv? Acum, de aceste „decizii” vor beneficia nu numai Udrea și câțiva politicieni infractori, ci și interlopii și clanurile țigănești, care nu vor mai fi arestați preventiv pentru furt, șantaj, escrocherii, estorcari de fonduri, amenințări, tâlhărie sau chiar crime, pentru că nu pot fi discriminați în raport cu politicienii!
Legea, dedicată clasei politice, n-a putut fi exclusivistă, oricât s-au străduit Dragnea, Tăriceanu, Iordache, Nicolicea, Șerban, Băsescu sau Toader. Din păcate, prostia lor va fi speculată de toți interlopii din România! Și mai au tupeul sa ne și avertizeze!
Pavel ROMAN

1 COMENTARIU

  1. Marinel ( basescu ) este cel mai parsiv si cel mai pervers dintre pamanteni !

Comments are closed.