Am fost obligat să îmi bag şi eu guvernul meu în şedinţă. Situaţia de criză mi-a fost semnalată atât de cetăţenii de drept ai curţii mele, câinii şi pisicile, precum şi de imigranţii care şi-au depus deja solicitarea de cetăţenie, familia de huhurezi care s-a stabilit sub cetârna casei, dar şi de cetăţenii altor curţi, care doresc să-mi traverseze grădina, pe trasee stricte, de la un gard la altul, melcii, adică.

Totul a plecat de la tentativa mea de evadare spre România, plecând cu bună ştiinţă din Ungaria, unde am lăsat curtea neguvernată timp de o zi întreagă. Iniţiativa acestei întruniri de urgenţă, la nivel înalt, circa 191 centimetri, a aparţinut serviciilor mele secrete, sinapsele. Acestea au convocat de urgenţă partidele aflate la guvernare, neuronii, întrucât partidele aflate în opoziţie, hormonii, ameninţau cu preluarea puterii. Situaţia se agrava pe zi ce trecea din cauza izolării la domiciliu.

În scurta mea evadare transfrontalieră am aflat direct pe surse, ochii proprii, că România are mai multe categorii de cetăţeni, iar eu nu făceam parte din niciuna. Deoarece pe site-ul oficial al Poliţiei Române scria că toate punctele de trecere a frontierei cu Ungaria sunt deschise 24 din 24, în regim permanent, iar tranzitarea lor nu este o problemă. Guvernul meu a aflat că nu este aşa, adică nu e cum spune guvernul lui, ceea ce a provocat criza politică dintre neuronii şi hormonii mei, criză controlată doecamdată de serviciile mele secrete, sinapsele. Mai mult, proaspăt reintrat în localitatea de baştină, Arad, primul om întâlnit la debarcarea din autoturism a fost un cerşetor care voia să mă bată că nu îi dau bani. Cerşetorul era păzit de alţi trei confraţi pe trotuar. Salvarea a fost un taxi, în care şoferul a zis că mă duce la film. Cum eu nu voiam să văd un film am coborât la o terasă.

Întors, cu chiu cu vai, în curtea lăsată neguvernată, am început să ascult şi să citesc ştirile. Partidele mele, neuronii, aflate la guvernare nu mai înţelegeau nimic. Organizaţia Mondială a Sănătăţii se contrazicea din nou. După ce a spus că există studii ştiinţifice care nu confirmă faptul că purtarea măştii ar feri persoanele purtătoare de infectarea cu COVID-19, a revenit şi a spus că purtarea măştii ar trebui să fie obligatorie în lupta împotriva coronavirusului, conform altor studii ştiinţifice. Apoi, pe lângă faptul că nimeni din domeniul sănătăţii nu mai vorbea de alte boli umane (nu ale umanităţii, că aia e altceva) care ar pricinui decese, cum ar fi cancerul, bolile cardiovasculare şi altele, ceea ce denotă că ele ar fi dispărut datorită (nu din cauza) COVID, care a preluat iniţiativa deceselor, un alt studiu al guvernului lui a ajuns la concluzia că în aceeaşi perioadă de timp, în România, numărul îmbolnăvirilor de gripă a fost de apropape 3 (trei) ori mai mare decât cel al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Partidele mele aflate la guvernare, neuronii, au fost şi mai năucite când au aflat că Avocatul Poporului din România spune că toate deciziile luate de guvernul lui sunt anticonstituţionale, începând de la declararea stării de urgenţă şi până la ordonanţele militare. Adică partidele mele aflate la guvernare au fost luate drept proaste? Asta se întrebau serviciile mele secrete, sinapsele, informaţia intrând în posesia partidelor din opoziţie, hormonii. Sursele mele, ochii, au observat astfel un alt studiu publicat de trei profesori universitari, de la trei universităţi de prestigiu din lume, care demonstrează juridic un furt de dimensiuni unice în istorie la nivel mondial. Cică, prin măsurile anti-pandemie, ni s-au furat timp, bani, drepturi, libertăţi dar chiar şi bunuri. Autorii furtului ar fi guvernele de pe mapamond, iar victimele tocmai cetăţenii ţărilor respective. Profesorii amintiţi îndemnau la acţiuni în instanţă împotriva guvernelor pentru solicitarea de daune.

Asta a fost picătura care a umplut convingerea partidelor mele din opoziţie, hormonii, să plănuiască votarea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernării neuronale. În cazul în care această moţiune nu ar trece la vot, hormonii sunt pregătiţi pentru o lovitură de stat. Tocmai această destabilizare internă încearcă să fie împiedicată de către serviciile mele secrete, sinapsele. Findcă în cazul în care puterea ar fi preluată de hormoni acţiunile mele ar declanşa o anarhie personală. Acuma ar fi de înţeles şi frustrarea hormonilor, cauzată de faptul că de la vârsta pubertăţii ei nu au mai apucat la guvernarea mea, iar această perioadă de izolare le-au diminuat vizibil influenţa asupra acţiunilor involuntare.

Aşa că, m-am văzut nevoit să convoc de urgenţă o şedinţă cu guvernul meu. Sper ca serviciile mele secrete, sinapsele , să îşi facă datoria patriotică şi să influenţeze o decizie raţională a executivului meu. Altfel, m-am ras!

Ovidiu BALINT