Noi, și nu doar noi, am susținut tot timpul că numărul bolnavilor de COVID-19 din Arad, este cu mult, mult mai mare decât cel declarat. De ce s-a ținut secret acest număr, și din câte știm, se ține și acum poate să spună, dacă are „sânge” Ghiță Stoian, prefectul de paie al Aradului. Personajul controversat numit pe această funcție pe linie politică și pentru a face jocurile PNL-ului arădean, în special. Adică, Falcă, Cionca. Geanina Pistru etc.

Comuniștii noștrii ce-și beau cafeaua în clădirea din spatele Poliției ne-au trimis un tabel cu numele medicilor, asistențilo, infirmierilor etc., care au avut de suferit în urma infectării. În premieră vă prezentăm o parte din listă, blurată din motive obiective, cu infecțații de la acea datele. Dar, cel mai interesant ni s-a părut primul nume apărut, cel al dr.Cristina ONEL, soția lui Mircea ONEL, directorul medical al „județeanului” din Arad. Mai departe vă lăsăm pe DVS., stimați tovarăși și pretini, să dați frâu liber imaginației, să vedeți datele de pe documentul în cauză și să trageți concluziile cuvenite, cam pe ce rază, în câte familii s-a răspândit virusul (pe tema acestui subiect vom mai scrie).

Revenind, din câte știți, o infirmieră de la SCJU Arad a decedat în urma infectării cu COVID-19. Practic, a fost directa urmare a internării, în momentul izbucnirii pandemiei, a pastorului neoprotestant (venit din Germania, parcă) și a tatălui unui medic din Ineu, proaspăt întors din Israel. Amândoi bolnavi decedând la câtava zile din cauza COVID-19.

Că au fost internați în urma intervenției politice și nu numai, că s-au încălcat sau nu s-a ținut cont de normele impuse în astfel de cazuri, de izbucnire a epidemiei, s-a mai scris în presa arădeană și nu numai. Cum s-a mai scris și faptul că pacienții respectivi au fost purtați pe la diferite secții din spital (doar aveau pile, nu), au fost internați în diverse saloane, intrând, astfel, în contact atât cu personalul medical, cât și cu alți pacienți.

Ce măsuri a luat la acea vreme epidemiologul șef al Spitalului Județean doamna dr.Timiș? Poate acum, în al 12-lea ceas, soția actualului director al Direcției de Sănătate Publică, Horea Timiș (foto), iese în fața arădenilor să spună clar, răspicat, ce (NU) a făcut. Să nu uităm că Aradul a fost, parcă, pe primul loc în țară la numărul de îmbolnăviri în cadrul personalului medical și pe locul doi, la acea vreme, la numărul total de îmbolnăviri!

 

P.S. Oricum, se așteaptă și raportul Curții de Conturi Arad, care de câteva zile bune face cercetări specifice acestei instituții de control. Atât la SCJU Arad, cât și la DSP. Domnule Cionca, președinte al Consiliului județean Arad, despre acest aspect ce ne spuneți? Sau, mai bine zis, de ce nu spuneți nimic?

BEȘ BAR de la sere