Ieri, bine camuflată de „Ziua drapelului”, a avut loc o alta ceremonie, mult mai discretă, dar cu consecinţe mult mai neplăcute pentru arădeni. Este vorba despre evaluarea managementului de la Filarmonica Arad, eveniment care trebuia sa aibe loc în luna martie, însă a fost amânat din motive de pandemie până acum. Având în vedere scandalurile din jurul Filarmonicii, scandaluri care nu se mai opresc, autorităţile locale s-au gândit să camufleze cât mai bine evenimentul şi a doua zi, când ne trezim să avem un director nou-nouţ, adică același de ieri, Doru Orban (foto).

Deși in timpul mandatului de până acum, managerul nu a reușit, spun sursele noastre de la fața locului, să se achite de obligațiile minime, adică eleborarea și avizarea regulamentelor interne, totuși autoritățile consideră că de vina pentru acest lucru este sindicatul. Tot sindicatul a fost găsit, de catre autorități, vinovat pentru procesul pe care managerul l-a pierdut, fiind acuzat de hărțuire și abuz în serviciu.

Niciunul dintre conducătorii iubiți (vorba vine) ai Aradului nu s-a întrebat cum s-au plătit prejudiciile create de manager și cum rămâne cu datoria Filarmonicii în acest proces, fără să mai vorbim de imagine, a cărui reprezentant este acelasi manager. În „experiența” sa managerială se mai pot aminti și falsurile pe care același manager le-a trimis spre avizare Consiliului Local.

Criza Covid 19 a împins către limite capacitatea managerului de la Filarmonică, făcându-l să comită un șir de acțiuni pe care nu credem că cineva le-ar putea ordona logic. A refuzat să pună în aplicare decizii ale Consiliului de Administrație, fără nicio motivare. A diminuat veniturile angajaților, în același mod, falsificând, astfel, fluturașii de salariu. A accesat fonduri de la AJOFM, fără să aibe acest drept. În luna mai a returnat angajaților „niște” bani, care nu păreau să se fi datorat. Mai mult, a luat o serie de decizii, fără să aibe acest drept.

Deși înșiruirea de ciudățenii este departe de a fi epuizată, este totusi suficientă pentru a înțelege de ce autoritățile s-au străduit din răsputeri să facă acest eveniment cât mai discret.

Regulamentul concursului, existent pe portalul Primăriei Arad, prevede la cap. III, art.11 că: „Etapa interviului din cadrul evaluării are caracter public” . Cu toate acestea nimeni nu a reușit să identifice în timp util locul și ora în care deja renumitul manager a susținut proba orală din cadrul evaluării.

BEȘ BAR