Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că autoritățile vor amâna aplicarea măsurilor de relaxare care erau programate pentru 1 iulie.
„S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazurile în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie. Urmărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică”, a spus ministrul Nelu Tătaru la Digi 24.
De remarcat, că numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut în ultima vreme, pe fondul nerespectării de către populație a măsurilor de distanțare și de protecție.
„Valul 1 nu s-a terminat, pentru că oamenii nu respectă măsurile. Putem transforma acest val într-un val cu două cocoașe, unde a doua ar putea fi mai violentă decât prima, în condițiile în care atunci exista un instinct de conservare, acum acest instinct de conservare, la o parte dintre concetățenii noștri, nu mai există”, a mai menționat ministrul.

1 COMENTARIU

  1. Eu propun impartirea cu o linie imaginara a tarii in doua: intr-o parte sa-si duca existenta cei care mai vor sa traiasca liberi si colaboreaza cu institutii sanitare din tari care fac o prezentare stiintifica a covidului,iar in cealalta jumatate sa locuiasca cei care vor sa fie terorizati la nesfarsit de grupurile de criza.Asatia(politicienii) nu sunt deloc interesati de resursele din care milioane de cetateni trebuie sa subziste,sa se trateze,in general sa traiasca onorabil.Sa-i trag pe gilau!

Comments are closed.