Întrețin această rubrică pentru a vedea interesul arădenilor pentru spațiile publice, zonele pietonale, piațete. Există un interes scăzut față de ceea ce credeam eu inițial, poate așa se și explică de ce Aradul are puține zone pietonale, de promenadă. Este firesc să nu fie dacă arădenii nu le consideră necesare, oportune. Dar dacă le-am avea, ne-ar părea rău să le pierdem, nu-i așa?
Și totuși, chiar dacă mulți dintre arădeni văd că nu le consideră o prioritate, eu doresc ca Aradul să amenajeze cât mai multe astfel de piațete și străzi destinate doar circulației pietonale.
De ce nu considerăm vitale spațiile pietonale?

Sursa: facebook

#DorinStanca

1 COMENTARIU

  1. Acolo unde sunt străzi,piețe cu clădiri vechi cu valoare arhitecturală, este de dorit să se se reabiliteze în primu rând clădirile,apoi să se amenajeze spații pietonale cu terase,mici magazine de suveniruri,cofetării,mici zone verzi,mici fântâni țâșnitoare,unde pietonii să se relaxeze departe de uruitul agasant al motocicletelor cu sistemul de eșapare al gazelor modificat ilegal,al automobilelor,tramvaielor etc.Cred că arădenii ar fi foarte bucuroși de așa ceva.Din păcate nu există prea multă preocupare spre așa ceva!O altă problemă nerezolvată de către administrația locală este a intersecției din zona Podgoria,unde traficul în orele de vârf și nu numai este literalmente sufocat provocând dese conflicte între participanții la trafic.Cred că se impunea demult construirea unui pasaj fie suprateran,fie subteran,rezolvând astfel circulația din această zonă.Poate un proiect bine întocmit,ar fi atras bani europeni.Aradul are nevoie urgentă de modernizare!Din păcate cam batem pasul pe loc de mulți ani.Care-ar fi soluția?

Comments are closed.