Știrile despre scandalurile de la Filarmonică au apărut frecvent în presa locala . Poate acesta este doar unul dintre motivele pentru care unii dintre arădeni așteaptă cu mult interes rezultatul evaluării managementului de la Filarmonica arădeană.

Dupa o amânare de trei luni, evaluarea a fost stabilită pentru intervalul 23-25 iunie 2020. În data de 23.06. a fost stabilită depunerea raportului de activitate, iar in 25.06 a urmat susținerea orală a evaluării.

Conform prevederilor ordonanței de guvern 68/2013 și ordinului de ministru 2799/2015 printre îndatoririle secretariatului comisiei de concurs este și comunicarea rezultatelor.

În regulamentul menționat, la art. 8 se prevăd următoarele:

  1. Se aduce la cunoștința candidaților, în scris, rezultatul concursului, în termenul prevăzut la art. 19 alin. (8) din ordonanța de urgență, şi asigură afişarea acestuia la sediul autorităţii şi al instituţiei publice de cultură, precum şi pe pagina de internet a autorităţii, după caz. Așa dupa cum era de așteptat, după încheierea evaluării s-a lăsat liniște totala, iar artiștii de la Filarmonică au intrat în concediu.

Nimeni nu cred ca așteapta de la stăpânii orașului, pardon, comunei Arad să respecte legea, dar măcar acolo unde sunt obligați și unde sunt cheltuiți bani publici, ai arădenilor, ar trebui să faca un mic efort. În caz că au greșit din necunoaștere sau din neatenție, facem noi un efort să le amintim prevederea legala de mai sus.

BEȘ BAR