Nu contest existența virusului Sars cov 2 care provoacă boala Covid 19 , sau Coronavirusul și nici faptul că aceasta este o boală extrem de contagioasă , vulnerabilă și periculoasă pentru persoanele în vârstă sau cu afecțiuni medicale cronice . De asemenea sunt cu totul de acord cu respectarea cu strictețe a legilor țării .
Nu pot fi însă de acord cu dezinformarea , minciuna , manipularea , înscenarea , ducerea în eroare , șantajul sau alte excrocherii politice , pentru că acestea pentru mine constituie o exploatare a omului de către om , mai abitir ca și în sclavagism sau în alte perioade de mult apuse , în care se practica această exploatare a omului de către om .
Se spune că în România s-au infectat cu Sars cov 2 , circa 40 000 de oameni , dintre care au decedat în jur de 2000 . Am pe Facebook 5000 de prieteni reali și virtuali din toată lumea , în viața de zi cu zi am mii de prieteni , colegi , cunoștinte sau neamuri . Nu am auzit pe nimeni să spună că a suferit de Covid 19 , sau că știe pe cineva că a suferit de această maladie , ori că a a murit din cauza ei . Oare este secret să se spună acest lucru concret , cu nume și prenume ? Să fiu bine înțeles , vreau acest lucru să îl aflu de la alții , nu de la autorități , care îl spun la nivelul cifrelor de mai sus , cu nonșalanță , nu știu dacă și cu adevăr .
Sunt nedumerit și confuz în acest sens și din această cauză , iar ca mine sunt milioane de oameni . Ce înseamnă asta oare ? Ce se urmărește ? Aș fi curios să aflu adevărul !
Până atunci sunt de acord cu luarea tuturor măsurilor de protecție , cum ar fi spălatul și dezinfecția mâinilor și a hainelor . Nu sunt de acord cu acele măsuri contradictorii , pentru unii benefice , pentru alții , chiar medici de profesie , aberante . Și aici mă refer la purtarea celebrei măști de protecție și a distanțării sociale , măsuri care nu sunt respectate nici de către legiuitor .
Chiar dacă nu sunt de acord cu acestea eu respect legea , pentru că „unde-i lege nu-i tocmeală”, dar doresc totul să se facă cu dreptate și adevăr . Și mai doresc , ca legile să fie respectate și de către „dulăi” , nu numai de „căței” și de către „boi” , nu numai de „viței” , făcând referire la acele fabule , a căror morală este reală și adevărată , de multe ori .
DUMNEZEU SĂ NE AJUTE ȘI SĂ NE FEREASCĂ DE RĂU ȘI DE ISPITĂ !

Marius BRASAI