Adrian Țolea, fost vicepreședinte și președinte interimar al Consiliului Județean Arad, a dezvăluit mizeria din PNL Arad, filială condusă în funcție de interesele de grup ale celor care — momentan — se află la butoanele acesteia.
Blocat de PNL să candideze la funcția de primar al comunei Livada, Țolea o va face totuși din postura de independent.
Dar, iată ce a avut de spus acesta despre „colegii” săi din PNL:

Motivul candidaturii mele
Intenția mea de a face echipă în PNL a fost blocată de către oameni cu interese ce țin de funcții, privilegii și care refuză să reformeze partidul.
Încă din perioada în care am fost presedinte interimar al Consiliului Judetean Arad am deranjat pentru că am vrut să pun lucrurile în ordine, cu transparență si corectitudine. Am refuzat să fac parte din „sistem” si astfel am ajuns „oaia neagră” care trebuia eliminată cu orice preț. A urmat o perioada grea în care coaliția anti –Țolea, din varful conducerii județene a PNL, a încercat toate tertipurile pentru înlăturarea mea din funcțiile de partid si cele profesionale reusind acest lucru doar în parte. Am avut încredere în justiție reusind să-mi recastig serviciul si drepturile salariale înapoi demonstrînd, încă o dată, că cinstea si corectitudinea sunt concepte morale care mă definesc.
S-a ajuns pană acolo ca organizația locală PNL Livada să fie desființată fără niciun motiv si oamenii de valoare din cadrul acesteia înlăturați cu nonsalanță pentru ca să mi se închidă calea spre candidatura de primar. Trocul făcut cu primarul PSD al comunei noastre, maniera dictatorială, abuzivă, prin care a fost desființată o organizație puternică pentru a fi predate, primarului PSD si găstii lui, m-a făcut să ajung la concluzia că, de fapt, nu eu sunt victima acestui troc transpartinic. Noi toți, comunitatea noastră, comuna întreagă este, în fond și la urma urmei, victima acestei tranzacții politice păguboase.
Cu părere de rău am constatat că partidele mari doresc să mențină în funcții oameni slabi, pe post de slugi, care să le obțină voturi pentru funcțiile lor mai înalte, nefiind interesate de soarta comunităților din care își obțin voturile. Pentru partidele mari noi suntem simpli votanți, iar eu vreau să schimbăm asta.
Mi-am pus întrebarea dacă vreau o primărie care să servească interesele reale ale comunității, o administrație transparentă, eficientă si în slujba cetățeanului sau o lăsăm pradă unui cuib de dăunători care să ne devoreze Livada printr-o încrengătură de trădări și complicități făcute în umbra groasă a corupției transpartinice.
Toate aceste lucruri m-au determinat să iau taurul de coarne, să strang în jurul meu oameni de bine, locuitori ai acestei comune frumoase si împreună să shimbăm lucrurile negative si nocive din Livada.
Ca urmare, pe această cale doresc să-i informez public pe toți cei interesați că, în această situație, la alegerile locale VOI CANDIDA INDEPENDENT iar pentru Consiliul Local voi susține candidați competenți fără suspiciunea de a fi manipulati de către cineva, asa cum din pacate se întîmplă acum cu unii candidați la funcția de primar.

Va urma…