Prefectul Gheorghe Stoian este arătat cu degetul inclusiv de membrii PNL, adică ai partidului care l-a susținut pentru a accede în funcție, în urma derapajului legat de conflictul acestuia cu jurnalistul Lucian Valeriu.
Cei doi se judecă în urma unor articole publicate de Critic Arad iar Gheorghe Stoian a solicitat Poliției, în numele instituției pe care o reprezintă, date personale despre jurnalistul arădean, fapt ce a dus la o reacție în masă a presei arădene care a cerut demisia prefectului.
Dincolo de reacția presei, av. Mihai Pașca, vicepreședinte al Organizației Municipale PNL Arad, a sancționat la rândul lui gestul prefectului, demontând și explicațiile acestuia din urmă. „Sunt notorii derapajele domnului Stoian și atitudinea lui nepotrivită în funcțiile publice pe care le-a ocupat fie în Primăria Arad, Poliția Locală, administrația Județului sau mai nou Prefectură. De multe ori au fost trecute cu vederea, ba chiar omul a fost promovat pe argumentul că ar fi un funcționar competent și eficient. De data asta însă, dacă se confirmă că a folosit Instituția Prefectului pentru războiul său personal în justiție cu un ziarist, nu prea mai are nici o scuză. Am așteptat o reacție oficială din partea înaltului funcționar, reacție care nu mai vine. Dar înțeleg din relatarea aradon că își asumă demersul, ba chiar cică i-ar fi găsit un temei legal și anume art. 262 din codul administrativ. Hai sa vedem ce zice legea: «Pentru îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin, prefectul poate solicita instituțiilor publice, serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe ale administrației publice centrale și autorităților administrației publice locale din județul respectiv sau din municipiul București, după caz, documentații, date și informații, iar acestea sunt obligate să i le furnizeze cu celeritate și în mod gratuit». Care va să zică va trebui fie să explice domnul prefect exact în scopul îndeplinirii cărei atribuții de serviciu a prefectului a solicitat domnia sa informațiile respective vizând jurnalistul, fie să își asume consecințele și să facă un pas lateral”, a spus vicepreședintele PNL Arad.