Traseistul politic Adrian Wiener se vrea la Primăria Arad. Și spune în sloganul său electoral că vrea Aradul sănătos. Asta după ce cât timp a fost la conducerea Spitalului Județean Arad, care se află în directa subordine a Consiliului Județean Arad (condus de PNL), și-a adus și el aportul, atât cât a putut, la decăderea medicinei arădene. Și administrativ (veți vedea în continuare, și d.p.d.v. al actului medical. Dar, să o luăm cu începutul.

Printr-o Hotărâre de CJA, nr.68/05.04.2012, „se aprobă închirierea unui spațiu din incinta Spitalului Județean la parterul clădirii principale P+5E ()  în suprafață de 250 mp, cu destinație de Servicii de Cardiologie Intervențională”. Nu lipsit de importanță este faptul că în spațiul respectiv și-a desfășurat activitatea Direcția de Sănătate Publică, instituție care odată evacuată s-a mutat în chirie. Dacă informațiile pe care le deținem sunt adevărate, în penultimul spațiu în care a fost DSP chiria a fost de 8000 de euro. Acum, în spațiul din Piața Spitalului, în blocul de sticlă care aparține familiei Bendea, se vorbește de o chirie mai mare. Chiriile plătite în toată această perioadă, din 2012 și până cine știe când, sunt din banii CJA, deci ai arădenilor. Frumos, nu? Să scoți DSP din casă și să-l muți în chirie.

Prin Hotărea CJA nr.184 din 30.08.2012, la art.2, „Se aprobă închirirea () în suprafață de 311 mp, cu destinația de Servicii de Caridologie Intervențională. Interesant este Referatul la privind aprobarea Documentației de atribuire în vederea închirierii aflat în administrarea SCJUA, destinație de Servicii de CardiologieIntervențională (vezi facsimil), care conține cu totul alte date decât hotărârea 184/2012.

Deci, CJA, mai bine zis conducerea instituției, în frunte cu Nicolae Ioțcu (care nu a reușit din motive de instanță să-și încheie mandatul) a considerat că e bine ca Spitalul Județean să aibe concurență la secția de cardiologie. Interesantă gândire, nu?

Că s-ar fii cunoscut dinainte câștigătorul este doar o bănuială, pentru care nu băgăm mâna în foc. Cert este că firma timișoreană SC Medicorclinic SRL, reprezentată legal prin administrator dr.Dina Cristian a câștigat licitația. Despre doctorul Dina s-a vorbit mult și multă vreme, el plecând în termeni nu prea amiabili de la Spitalul Pădurea Verde din Timișoara, și de la Spitalul Județean Constanț, unde a profesat, la fel ca și la Arad, și la „stat” și la privat.

Și aici intervine doctorașul Wiener, cel care în calitate de director medical al SCJUA, a semnat Contractul de Prestări Servicii Medicale nr.12295/30.04.2015, prin care, la art.1, se specifică () „efectuarea procedurior de diagnostic invaziv – angiografie pentru un număr de maxim 25 angiografii/lună, pentru pacienții internați în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad ()” .Deci, din câte pricepem noi, bolnavii care aveau nevoie de intervenția chirurgicală respectivă, trebuiau internați, apoi externați (pe hârtie) pentru a fii operați la clinica privată a dr.Dina, care-și desfășura activitatea, așa cum am mai zis, în spațiul inchiriat din Spitalul Județean. După care erau reinternați. Cât a cheltuit „statul”, din banii românilor și ai arădenilor cu fiecare pacient…

În data de 30.04.2015 se încheie un act adițional, al treilea, semnat și de doctorașul Wiener, de data aceasta în calitate de MANAGER al SCJUA, prin care, „Având în vedere Hotărârea Comitetului Director al SCJUA, Contractul cu firma dr.Dina „Prezentul contract se prelungește până la data de 30.04.2015”. Inițial contractul respectiv intra în vigoare la „de la data de 01.05.2015 până la 31 decembrie 2015. Între timp a fost semnat un act adițional la contractul 12295/30.04.2015, prin care  „se suplimentează obiectul contractului cu încă 5 angiografii/lună, astfel numărul maxim de angiografii efectuate de către prestator va fi de maxim 30/lună. Bineînțeles că manager al SCJUA era tot Adrian Wiener.

Am mai putea scrie cu nemiluita, că documente avem, însă nu vrem să vă umplem capul cu „manevrele” mai marilor PNL Arad și a doctorașului Wiener. Dar nu putem să nu vă mai spunem că în data de 29.04.2016, între firma dr.Dina și Spitalul Județean se încheie un contract, nr. 25283, prin care se suplimentează efectuarea de angiografii pentru un număr de 40!!! de pacienți internați, cum altfel, la SCJUA.

În final vă mai spunem că după încheierea contractului dr.Dina a lucrat la Consiliul Județean, nu știm ce. Însă știm că de curând acesta a fost angajat direct la Spitalul Județean Arad, la Cardiologie, în timp ce zeci de absolvenți de medicină stau și așteaptă de luni, poate ani de zile să poată da examen pentru ocuparea unui post de medic.

P.S. Mai vreți? Vom mai reveni cu amănunte despre noua investiție a CJA la Spitalul Județean, în valoare de peste 7 milioane de euro, zice actualul președinte al Consiliului Județean, semianalfabetul Iusin Cionca. Despre ce apart este vorba și cine îl va folosi cu precădere…

R.D.S.

Foto: fb