Proaspeților aleși ai arădenilor li se propune construirea unei largi coaliții care să asigure angajamentul total al forțelor politice în procesul de renaștere a Aradului.
Ideea coaliției a fost avansată de reprezentanții USR PLUS. „Este imperativ ca negocierile pentru formarea majorității să plece de la principii și proiecte; să fie transparente și să urmărească interesele arădenilor”, a declarat senatorul Adrian Wiener.
Concret, USR PLUS propune:
– înlocuirea „negocierilor de debara” între partide cu crearea unei agore – sala Ferdinand din clădirea Primăriei; implicarea activă a primarului ales în acest proces.
– reflectarea firească, conform votului arădenilor a componenței executivului – primar PNL, cei doi viceprimari de la alte partide politice care doresc asumarea guvernării locale.
– selecția meritocratică, și prin apel public, a resursei umane cheie, numite, implicate în funcționarea municipalității: City-managerul, reprezentanții în consiliile de administrație, arhitectul-șef etc. Nu mai dorim ca funcțiile numite să fie sinecuri sau recompense politice ci instrumente de bună guvernanță;
– discutarea și găsirea unei formule de convergență pentru câteva proiecte majore pentru care partidele politice au fost votate de arădeni. Foaie de parcurs cu termene și angajamente ferme, transpartinice pentru schimbarea la față a Aradului.
„Hai să administrăm Aradul responsabil”, este apelul pe care USR PLUS îl face la adresa celorlalte partide reprezentate în Consiliul Local Municipal ca urmare a alegerilor de duminica trecută, adică PNL, Platforma Social-Liberal Creștină (PSD), PMP și UDMR.
De remarcat, că o primă încercare de creare a unei coaliții a avut loc sâmbătă, în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ, la care au participat reprezentanții PNL, USR PLUS și UDMR. Cu acest prilej s-a avansat propunerea ca din coaliție să facă parte și PMP, dar nu și PSD (care a anunțat deja că dorește să rămână în opoziție). O a doua întâlnire pe temă va avea loc astăzi, de la ora 15. De urmărit!