S-a terminat etapa întâi a campaniei electorale (alegerile locale) și va urma a doua (alegerile parlamentare). În pauza asta, autoritățile locale în frunte cu Călin Bibarț, secondat de vizionarul botoxat Jitză Falcă, s-a gândit să nu mai dea bani sportului arădean! La ce-ți trebuie sport, s-au gândit cei indrituiți, că de acolo nu prea vine parandărătul. Dacă inițial proaspăt aleșii au zis că vor da bani clubului UTA și echipei de baschet feminin (pentru ei nu există și alte sporturi care au adus faimă și glorie Aradului), ulterior s-au răzgândit. Ca curvele! Apoi, Bibi și compania de suflători în drâmbă au zis că UTA, Campioana Provincieim Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc, va primi, totuși, bani, însă va trebui să plătească diverse taxe pentru că joacă și se antreanează pe stadionul Francisc Neumann. Cum ar veni, îți dă cu o mână și îți ia cu două! Îți trebuie multă minte și școală să faci asemenea lucruri, nu? Mai ales că terenul unde este, de fapt nu este în totalitate, construit Stadionul UTA, a fost cedat GRATUIT de către Nicholas Neumann, unul dintre copiii baronului Francisc.

Dar, alta este problema. Bănuim că nu există arădean să nu știe de sala de sport de pe strada Voinicilor. Ei, bine, acea sală a fost construită de către guvern, parcă pe vremea ministrului Miron Mitrea. Pe atunci, nu mai știm cu câți ani în urmă (2012, parcă), Primăria a dat-o GRATUIT spre folosință universității private din Arad, Vasile Goldiș. Deci, Falcă a dat-o GRATIS unei firme private. Mai mult, așa cum am mai scris, toate, abolut TOATE cheltuielile (apă, gaz, curent, întreținere etc.) au fost achitate de la bugetul local. Adică, din banii arădenilor plătitori de taxe și impozite locale, printre cele mai mari din țară! După ce am scris într-un articol că „banca” Ardelean (UVVG) a primit „moca” sala, conducerea universității private a trimis o adresă Primăriei prin care renunță la sală. Adică la ceva pentru care nu a plătit vreun leu, vreodată, folosind-o gratuit. Acreditându-și și Faculatea de Sport, atenție!

Oare de ce la „privata” lui Ardelean, Dumnezeu să îl ierte, Primăria lui Falcă (instituția, nu clădirea!) a putut să acorde concesii financiare, din banii arădenilor, și la UTA nu se poate? Să fie vorba despre interese personale? Noi, numa am întrebat, pentru miile de prieteni al echipei de suflet a Aradului. Cât despre organele abilitate și competente, nici acum nu se vor (auto) sesiza? Sau Falcă e prea „mare”… și influent pentru ei?

BEȘ BAR de la forbal

P.S. HCLM 298/16 iulie 2018, pentru cei interesați.