Singurul partid care are un plan clar pentru depăşirea crizei în care se află ţara este PRO România. Cele 5 PRO-misiuni care ne ajută să depăşim situaţia grea în care ne-au adus pandemia şi incompetenţa Guvernului PNL sunt: venit minim de criză pentru toţi românii care rămân fără salarii, scutirea de impozite pentru firmele afectate de criză care rămân în activitate şi păstrează locurile de muncă, testarea în masă pentru absolut toţi românii, pentru a evita restricţiile care nu rezolvă mare lucru, deschiderea imediată a şcolilor şi redarea demnităţii pentru cei care poartă haina militară.

Dintre aceste obiective clare asumate de PRO România şi Victor Ponta, scutirea de impozite pentru firmele româneşti permite păstrarea locurilor de muncă. „Nu le luăm taxe, îi scutim de impozite şi de toate dările, cu o singură condiţie: să rămână în activitate şi să ţină numărul de angajaţi, pentru că dacă firmele româneşti încep să dea afară oamenii, va fi o criză socială economică pe care o scăpăm de sub control”, a afirmat Victor Ponta. Astfel, firmele păstrează locurile de muncă active, una dintre problemele cele mai mari în timp de criză.

„Este o măsură corectă, care dă încrdere economiei şi oamenilor. În judeţ, arădenii sunt îngrijoraţi pentru locurile de muncă, pentru viitorul familiilor. Prin această măsură, păstrăm locurile de muncă şi ajutăm relansarea economiei. Este mai bine să ajutăm firmele o vreme decât să avem un număr mare de şomeri. Sigur, vor venit cei care au tăiat salarii şi pensii, cei care au mărit taxe şi impozite şi vor spune că nu se poate. Victor Ponta a demonstrat în 2012 că se poate, putem asigura un venit decent şi în acelaşi timp să reducem impozitarea. Cei care spun acum că nu se poate sunt cei care au spus şi în 2012 că nu se poate. PRO România îşi asumă aceste măsuri”, a spus Flavius Măduţa, candidat PRO România pentru Camera Deputaţilor.