Călin Abrudan, primarul orașului Ineu, a anunțat că va contesta în instanță ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență prin care localitatea arădeană a fost carantinată pe o perioadă de 14 zile. Acesta a luat deja legătura cu avocații în acest sens, urmând să fie depusă o acțiune în instanță. Aceasta s-ar putea solda cu o ordonanță președințială care ar suspenda măsura carantinării orașului.

Călin Abrudan subliniază faptul că numărul de cazuri a început să scadă la Ineu, unde au fost identificate focarele iar populația respectă măsurile de distanțare. Potrivit lui Abrudan, carantinarea ar fi trebui instituită în urmă cu două săptămâni, atunci când a început să crească numărul de cazuri.

De remarcat, că ordonanţa preşedinţială este o procedură specială în temeiul căreia instanţa de judecată poate dispune măsuri vremelnice, în cazuri urgente, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, prevenirea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara sau înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări.

Foto: G4Media.ro