Doamnelor si domnilor,
Ziua Națională, 1 decembrie, reprezintă un moment special pentru toți românii. Adaptând mijloacele de întâlnire și comunicare în contextul unui an dificil, este un privilegiu pentru diplomația română să propună un spațiu virtual de celebrare a acestei sărbători naționale pentru români, dar și prietenilor și partenerilor României, oriunde se află aceștia.

În contextul actual fără precedent, cu numeroase restricții impuse de pandemie, este foarte important să ne amintim că apropierea este definită mai ales de solidaritate și de sentimentul apartenenței la valori comune.

Consulatul General al României la Gyula, alături de Ministerul Afacerilor Externe a României sărbătorește Ziua Națională într-un dialog virtual, cu sprijinul unor operatori culturali consacrați, ale căror eforturi sunt o marcă a spiritului creativ și a creației care contribuie la imaginea României contemporane. (https://www.mae.ro/node/54346).

România este solidară cu partenerii și aliații săi în numele valorilor ce ne unesc și al intereselor împărtășite. Solidaritatea noastră exprimă un interes comun în apărarea societăților democratice și deschise.

Cetățenii români din țară și din străinătate, alături de membrii comunităților istorice, sunt cei care participă constant, împreună și fiecare în parte, la definirea și promovarea României contemporane.

La mulți ani, România!

Florin Trandafir VASILONI, CONSUL GENERAL
Consulatul General al României – Jula (Gyula)