Nu vreau să fiu un profet (pentru că istoria e o știință exactă, a carei repetitivitate este incontestabilă și nu înseamnă profeție) și nici să se adeverească ce spun, dar vă spun un adevăr bazat pe istoria recentă: dacă nu terminați cu prostiile acestea generate de orgolii stupide și cu lupta aceasta penibilă, la vedere, pentru „ciolan” și vă lăsați influențați de mafia ce căpușează bugetul de stat, acționând conform intereselor acesteia, urmează dezastrul total al economiei românești, ce-l veți deconta singuri, cei din PNL sau, mai corect spus, cei ce credeți în această familie politică.
Știți ce spunea Andre Marlaux? Că „secolul XXI ori va fi religios, ori nu va fi deloc”! În acest context este clar că ori PNL va coabita cu USR, pentru viitorii patru ani, în interesul cetățenilor, ori PNL, va dispărea din peisajul politic după următorii patru ani, dacă va alege coabitarea cu PSD, ca minoritari la guvernare. Pentru că PSD este răul absolut și cine se asociază cu ei „plătește factura”. Cum istoria nu e o iluzie – a nu se uita unde a dus „Convenția Democrată”, PNL, după patru ani în care mafia fiscală, lacomă, a făcut legea și unde a dus Tăriceanu PNL, după coabitarea cu PSD. La 7% și 18%, și la rebranduirea, de fiecare dată, a PSD ca alternativă viabilă – n-o ignorați!
Istoria nu se uită, nu iartă și pedepsește! Or, fără PMP în noul Parlament, cu un PSD la 30% – adus din cauza gâlcevei dintre peneliști și useriști, pentru ciolan și a lăcomiei și cinismului mafiei din spatele PNL, grăbită să ajungă la împărțitul banilor publici -, istoria se repetă, devenind ciclică? Ce faceți domnilor peneliști? Nu vedeți că preluând metehnele pesediste (transferul de indivizi cu CV pătat, ce se vor dovedi cai troieni, politizarea, nepotizarea, promovarea needucatilor, promovarea imposturii, mufarea mafiei la bugetul public) PSD-ul a fost resuscitat și devine o alternativă pentru preluarea puterii, la fel ca în 2000 și 2012? Dacă nu direct, indirect prin majoritate parlamentară? Nu vedeți că strategia lor, devenită un obicei, de a se retrage de la guvernare, în prag de campanie, pentru a se șterge din memoria colectivă mizeriile guvernării, este extrem de eficienta? Ce va face PNL la guvernare, fără USR? Va miza pe sprijinul parlamentar al PSD? OK!
De fapt, PSD asta dorește! Să nu existe concordie reală între PNL și USR. De aceea bagă mereu bățul prin gard, alimentând discordia. În acest sens, promit că vor acorda sprijin PNL, ca și în cazul lui Tăriceanu și o vor face. Dar nu pe gratis. În nici un caz! Iar plata va însemna „mărul otrăvit” care va sufoca PNL: mufarea mafiei PSD la banii publici, menținerea clientelei PSD în funcțiile publice și protecția juridică a acestei mafii. Exact ce nu mai suportă cetățenii și pentru ce au alungat românii PSD-ul lui Dragnea de la putere: pentru că voiau să fure banii publici, prin intermediul clientelei de partid postată în funcțiile publice de decizie și să  înlăture răspunderea juridică pentru furt. Cine se va compromite, iremediabil, în aceste condiții, acceptând „oferta” PSD? Nu PNL, aflat la putere? Dar (ferească Dumnezeu să fie așa!), poate că peneliștii, alături de pedeliștii, aflați azi în fruntea PNL, au niște calcule mai cinice, de genul Udrea, Videanu, Patriciu, Relu Fenechiu etc., adică nu mai contează ce va fi peste patru ani, ci contează doar ce putem „grebla” acum? Pe modelul „Convenția Democrată” și Tariceanu, mafia fiscală din spatele PNL, profită de șansă și merg pe principiul: dacă nu acum, când? De asta mi-e teamă azi. De sacrificarea interesului național, în favoarea interesului de tip mafiot, al cărui scop înseamnă mufarea imediată a mafiei din spatele partidelor, la furtul banilor publici.
Pentru asta, se pare, există concordie între politicieni și se întreține discordia între PNL și USR. Mafia, care, se pare, este aceeași în spatele PNL și PSD, este cea care dictează „direcția”, pentru că nu poate controla, încă, USR? Dacă așa o fi (istoria, din păcate, nu minte!), păcat de „romanticii” din partid, care se sacrifică și care cred în buna credință a leaderilor PNL. Mă tem că, ori vor trebui să se prostitueze, fiind împinși „să lingă unde au scuipat”, adică să devină frați cu pesediștii pentru a rămâne la putere, ori vor trebui să accepte postura de victime ale mafiei care dirijează partidul și pe leaderii acestuia.
Dragi leaderi PNL! Dacă vreți să nu vă atrageți oprobiul public, definitiv și să nu fiți percepuți ca groparii doctrinei liberale și a economiei României, nu mai colaborați și nu mai fraternizați cu PSD, pentru că e cea mai păguboasă alegere (sinucidere) din punct de vedere politic. Mărturisesc că am fost și sunt pro-PNL, nu datorita unuia ca Tariceanu, Patriciu, Relu Fenechiu, Dan Radu Rusanu, Chițoiu, Gorghiu, Turcan, Videanu, Blaga, Diaconu, sau alți șmecheri de acest gen, care au utilizat partidul ca pe o umbrelă de protecție și o rampă de lansare în lumea interlopă, financiară, ori alte grupări ce reprezintă mafia financiară post decembrista sau pe care au deservit-o. Pe ei i-am citit bine și n-aș mai vota, în veci, PNL, dacă partidul s-ar limita la acest gen de figuri, pentru că m-am ars de prea multe ori, acordându-le credit pe vorbe, adică pe promisiuni deșarte. Din acest punct de vedere,  dacă  e să fiu cinstit până la capăt, mai câștigat am fost cu PSD. Sunt pro-PNL pentru unii precum Iohannis, Câțu, Berbeceanu, Nica, Nicușor Dan, oameni care, pe lângă educație, au dovedit și caracter. De asemenea sunt și pro-USR pentru unii ca Fritz, Moș, Voiculescu, Armand, Chirăcău și miile de tineri educați din aceste partide, care vin cu ceva nou în politică: valoare profesională și morală, obținute și dovedite în regim de concurență reală, nu prin nepotism și corupție. Dar n-aș vrea să mă resemnez, ca de fiecare dată în ultimii treizeci de ani, cu varianta că oamenii de valoare, sunt doar obiecte de vitrină, de privit din stradă și atât. Adică, că ei sunt, de fapt, cei ce întrețin decorul și ascund realitatea.
N-aș vrea să văd, din nou, marionetele lumii interlope sau ale crimei organizate, postate în fruntea Camerei Deputaților, a Senatului și în funcții de decizie, pe criterii de obediență, ori numiri generate de negocieri, între partide, de tip mafiot. M-am săturat de o astfel de batjocorire a rezultatului votului. De aceea reiterez: ori coabitare PNL – USR, ori ne-am dus naibii, cu toții și ne întoarcem la struțo-cămila comunisto-interlopă, inventată de Iliescu și PSD, împroșcându-ne cu lături, spre amuzamentul crimei organizate. Lăsați orgoliile și ordinele de la mafie! De ele profită pesediștii și crima organizată, ca să întrețină discordie și să culeagă roadele! Nu mai fiți naivi!
Pavel ROMAN