Lipsa unei majorități clar conturate în Consiliul Local Municipal a lăsat deocamdată Aradul fără unul dintre cei doi viceprimari. Cum s-a ajuns aici, vom vedea în cele ce urmează.

Așadar, doar PNL s-a văzut vineri cu sacii în căruță, prin alegerea lui Lazăr Faur, pentru care rezultatele indică faptul că au votat reprezentanții PNL, PMP și UDMR. Pentru alegerea celuilalt viceprimar, în lipsa unui consens, PNL, PMP și UDMR și-au anulat voturile, astfel încât să evite orice posibilitate de a ajunge în funcție, „accidental”, vreun reprezentant al unei alte formațiuni (USR PLUS sau PSD).

De ce s-a ajuns aici? Simplu, pentru că, deși UDMR ar fi acceptat inițial varianta ca viceprimar să devină Cristian Galea, de la PMP, ulterior s-a întors (ca urmare a recomandărilor venite de la cel mai înalt nivel al Uniunii, spun sursele noastre), așa cum îi stă bine unei curve politice care s-a culcat seara pe spate și dimineața s-a trezit pe o parte.

În concluzie, urmează noi negocieri între partide, care trebuie să se pună de acord în ceea ce privește alegerea celui de al doilea viceprimar.

Varianta PSD este exclusă, pentru că nici un partid reprezentat în CLM nu-și dorește, cu adevărat, o alianță cu social-democrații. De altfel, aceștia din urmă s-au comportat până acum într-o manieră care lasă de dorit. Deși puteau contribui la desemnarea unor viceprimari de la USR PLUS și PMP, punând astfel punct hegemoniei pedelisto-udemeriste în municipiul Arad, social-democrații au ales să facă, indirect, jocurile PNL. Este, dacă vreți, modul lor – unul cât se poate de cinic – de a se răzbuna pe arădeni pentru rezultatul obținut la alegerile locale.