Ieri am fost prea trist, prea golit de orice urmă de compasiune față de modul cum s-a prezentat UTA.
NU, nu sunt de acord că atâta putem. La 0-2, hai 0-3, poate că eram mai dispus să cred că atât ne este potențialul. Dar un 0-6 este greu de digerat.
Înseamnă că jucătorii nu au demnitate. Sau, unii dintre ei, ca să nu dau în tot grupul.
Înseamnă că unii jucători și-au găsit un loc de muncă la UTA, unul călduț. Dar fotbalul e mai mult decât un loc de muncă. E și o chestie de suflet, de onoare.
Îl înțeleg pe Balint, îi înțeleg declarația – atât am putut –, îi înțeleg poziția. Una ingrată, șubredă! Pentru că pauza competițională e, de fapt o păcăleală și Gyuszi va depinde de aceiași jucători. N-are timp să schimbe radical, n-are timp să schimbe nici măcar parțial. Noii jucători, dacă vor veni, vor avea nevoie de adaptare, de integrare în grup.
Revin la meci. Astra n-a rupt gura târgului. A jucat exact cât i-a permis UTA să joace, a dat majoritatea golurilor fie pe greșeli personale (ale noastre), fie pe realizări personale (ale lor).
Ce mă doare cel mai mult este rezultatul. Asta îmi arată mentalul jucătorilor. O echipă cu cojones închide jocul la 0-3, să nu se facă de râs. Își conservă o înfrângere dură să nu dea de una rușinoasă. Noi n-am făcut asta.
Închei optimist, cu speranța că în aceste trei săptămâni și jumătate vom reuși să ne scuturăm de aceste „depresii” în joc și vom începe să acumulăm puncte. Vom avea mare nevoie de ele în play out.
P.S.1 Ultimul 6-0 de rezonanță pe care l-am văzut a fost acela cu Bistrița, de acum 17-18 ani. Un meci după care UTA a retrogradat, dar cânta până și tribuna I, o tribună de obicei mai sobră, mai exigentă. Și Gloria de atunci avea trupă, nu glumă: „Burebista”, Sânmărtean, Coroian, parcă și Cioloboc.
P.S.2 Hai să punem batista pe țambal:

* Avem al doilea cel mai slab atac din campionat, sub un gol/meci;
* Avem a doua cea mai slabă apărare din campionat, cu 1,6 goluri/meci;
* Principalii noștri marcatori au câte 3 goluri. Aici suntem pe ultimul loc, la egalitate cu Hermannstadt, Clinceni și Voluntari;
* Suntem pe ultimul loc în meciurile jucate acasă;
* Doar Dinamo și Iașiul au „încălțat” câte 5 înfrângeri consecuvite, iar Astra și Gazul câte 4. Noi avem deja 4!!!
Teofil GRĂDINARU (fb)