Iustinel Marinel Cionca, președintele Consiliului Județean Arad,  câștigător al alegerilor locale, și principalul sondor șef al săpării lui Falcă, din funcția de președinte al filialei, este la rândul lui într-o criză de credibilitate. Majoră, zicem noi, și nu numai noi că bârfa am aflat-o chiar de la PNL.

Ca și lider, locomotivă cum ar veni, să fii sub scorul partidului demonstrează exact lipsa de credibilitate, lipsa de co..e .  Arghir Iustinel Cionca știe asta, știe că n-a ridicat partidul, ci partidul l-a ridicat. Altfel ar fi rămas un obscur activist de partid la Pecica. Că postul de picolo, unde s-a lansat și unde a demonstrat că e în stare să poarte tava și să debaraseze „meșile”  consătenilor, e ocupat acum. Iar cum școlile, începând cu liceul la seral (terminat la ani buni de zile după ce a făcut gimnaziala) și terminând cu facultatea făcută la banca Ardelean, la  Sebiș,  le-au făcut alții pentru el…

Ce-l doare pe Cionca e ambiția, pen’că jmecherul ambalant de intrigi își dă seama  că nu-l poate doborî pe Falcă, deși ar dori… Și, mai ales, că nu o va recunoaște veci.

Komunistul pecican