Școlile se redeschid începând de miercuri. CJSU Arad a aprobat scenariile de funcționare a unităților de învățământ pentru săptămâna în curs.
Potrivit Hotărârii 93, care aprobă scenariile de funcționare a școlilor pentru săptămâna în curs, scenariul 1 va fi valabil pentru localitățile cu o incidență sub 1/1000 locuitori și în această situație toți elevii și preșcolarii merg la școală normal. Scenariul  2 este valabil la o incidență peste 1 care presupune participarea în mod  fizic la cursuri a preșcolarilor, elevilor din ciclul primar, clasele terminale și învățământul special. În cazul scenariului 2, ceilalți elevi vor avea cursuri on-line.
„Scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile/instituțiile de învățământ din județul Arad, astfel cum au fost aprobate prin prezenta hotărâre, se aplică începând cu data de 05.05.2021. În toate unitățile/instituțiile de învățământ din județul Arad activitățile se vor desfășura cu respectarea prevederilor Ordinului comun al ministrului educației și al ministrului sănătății nr.3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în Hotărârea 93.
Scenarii-de-functionare-scoli-4-maiDescarcă