Șapca lui Falcă tinde să devină subiectul „number one” în oraș (dar nu numai!), surclasând traficul de țigări sau atentatul cu bombă – evenimente care au (re)pus Aradul pe harta uimitoarei țări românești.
Oamenii se întreabă, pe bună dreptate, ce se ascunde sub ea, la propriu. O calviție galopantă, pe fondul stresului cauzat de problemele majore ale Europei sau chiar ale omenirii (incluzând aici și pandemia de coronavirus, desigur, dar și alte pandemii care vor veni)!? Un implant nereușit? Niște coarne? Ce-o fi, oare, sub „tichie”?
Ei bine, în fața unei asemenea curiozități care tinde să devină patologică, ziarul nostru nu putea rămâne indiferent. Așa că ne-am interesat să vedem ce secret îngrozitor se ascunde în capul lui Ghiță de poartă șapcă (închisă la culoare) la 40 de grade Celsius cu plus.
Am început prin a elimina din posibilități, astfel încât cea cu problemele omenirii a căzut din start, fie și numai din cauza faptului că pe Falcă nu-l intersează, la modul sincer, decât problemele lui.
Calviția cade și ea din schemă, că, oricât de mult ai încerca să o ascunzi, tot va ieși la iveală. Nu poți face duș cu șapca pe cap, de exemplu. Sau alte lucruri (nu intrăm în detalii, toate la timpul lor!). Un implant nereușit ar fi tot pe fondul calviției, dar am stabilit deja că nu de asta poartă Falcă șapcă.
Cât despre coarne, ele sunt imaginare, se văd și dacă pui pe cap șapte șepci. Odată puse, asemenea coarne imaginare te urmăresc toată viața, n-ai ce face, decât eventual să te prefaci că ești cerb, mascul dominant, idolul ciutelor, și de aia le ai.
Eliminând din posibilități și investigând mai multe piste am reușit să aflăm că Ghiță ar fi apelat la o tehnologie de ultimă generație în materie de stimulare cerebrală. Astfel, știindu-se că pe parcursul unei zile la un om obișnuit se activează, pe rând, toate zonele creierului, se pare că subiectul nostru, ambițios din fire, vrea mai mult decât atât: Folosirea simultană a tuturor acestor zone, cu rezultate care, speră el, îl vor ajuta să ajungă din nou în viitor (acolo unde a mai fost și de unde s-a întors să ne zică nouă ce și cum!).
În concluzie, șapca lui Falcă ar ascunde un dispozitiv de stimulare simultană a tuturor zonelor creierului, cu ajutorul căruia europarlamentarul va călători iarăși în viitor (prima dată a făcut-o cu avionul, în Japonia). Cum o asemenea călătorie ar putea fi benefică pentru orașul nostru, pentru România și întreaga Europă, chiar și pentru omenire în general, nu ne rămâne decât să-i urăm succes lui Ghiță în demersul său și să-l acceptăm o vreme și așa, cu șapcă. Îi dorim, așadar, să ajungă în viitor, care în cazul lui nu poate fi decât unul grandios („la trecutu-ți mare, mare viitor”) și, mai important, să rămână acolo, nu care cumva să-i dea prin cap să revină și să ne ducă și pe noi în viitorul ăla al lui!