Vara tinde să nu mai fie chiar așa de plictisitoare la Arad. Grație actorilor politici, desigur.
Astfel, consilierul local municipal Dorian Curcanu a făcut o introducere de toată frumusețea la comunicatul pe care colegii săi de la USR PLUS l-au dat publicității după ședința de ieri a Consiliului Local Municipal.
„Gheorghe Falcă ăsta e un fel de Gigi Becali de la FCSB. 😄Își sună echipa în timpul meciului de CLM și schimbă tactica supărat că i-o picat USR PLUS PUZ-ul neveste-sii de la Pro Arhitectura și a pupilului său Mihai Pașca. 😄, își începe expunerea consilierul local Dorian Curcanu, de la USR PLUS, după care prezintă comunicatul:
„Două proiecte importante propuse de USR PLUS au fost astăzi respinse de PNL, fără să țină cont de beneficiile pe care acestea le-ar fi adus tuturor arădenilor, dar mai ales celor din zona centrală. Au fost respinse atât înființarea unei zone pietonale pe bulevardul Revoluției, cât și a unei piețe volante în piața Avram Iancu.Ambele proiecte au ca obiectiv revitalizarea zonei centrale a municipiului Arad, intrată într-un con de umbră în ultimii 15 ani. Știm cu toții că centrul orașului abundă astăzi de spații comerciale abandonate, apartamente nelocuite, curți părăsite. Cele două inițiative ale USR PLUS urmau să adreseze principalul motiv care a determinat arădenii să se îndepărteze de această zonă: lipsa oportunităților. Pentru aceste proiecte, USR PLUS a făcut echipă cu arădenii, cu care s-a consultat și care au avansat numeroase observații și propuneri. Pentru piața volantă, spre exemplu, au fost contactate primăriile din județ, astfel că am adunat peste 100 de producători dispuși să își desfacă produsele aici. O bună parte a activităților care urmau să aibă loc în zona pietonală au fost propuse de cetățeni. Pentru a asigura votul din CLM, au fost negociate cu PNL amendamente la cele două proiecte. Lucrurile s-au schimbat când votul consilierilor USR PLUS a condus la respingerea prelungirii termenului de realizare al unui proiect susținut de PNL, deși acesta nu fusese realizat în cei 5 ani de când a fost votat prima dată. Beneficiarul acestui proiect nu este altcineva decât protejatul europarlamentarului Gheorghe Falcă, secretarul de stat Mihai Pașca, la rândul său membru cu importanță al PNL Arad. Așa că represaliile nu s-au lăsat așteptate: consilierii PNL au început să primească mesaje, a avut loc și o pauză, iar la final, PNL a respins cele două proiecte propuse de USR PLUS și dorite de arădenii cu care ne-am consultat: viitoarea piață volantă și zona pietonală. Este trist că, în orașul nostru, interese personale și de grup sunt puse în fața interesului comunității, a arădenilor. În Arad, PNL a demonstrat fără drept de apel că nu este de partea cetățenilor. După 17 ani de administrație liberală, rămânem tot mai în urma vecinilor din Oradea și Timișoara, iar proiecte benefice sunt blocate politic. USR PLUS va continua să susțină orice proiect care va aduce un câștig orașului, să întocmească și să aducă în fața dumneavoastră o nouă viziune asupra municipiului Arad. Vom avansa proiecte, ne vom bate pentru ele și îi rugăm pe arădeni să ne ofere sprijinul și încrederea.”
Iar răspunsul nu s-a lădat prea mult așteptat. Acesta a venit din partea lui Mihai Pașca, fost consilier local municipal al PNL, în prezent secretar de stat în Ministerul Justiției. Iată ce le-a transmis acesta partenerilor de coaliție:
„Jenant domnilor foști colegi USRPlus. Este dezamăgitor felul în care, după nouă luni de prezență în Consiliul Local Arad, dumneavoastră, foștii colegi din partea USR Plus căutați în continuare scuze și vinovați pentru propriile nereușite, mereu în altă parte decât în zona propriilor limite. Totuși, a ajunge să inventezi scenarii și să rostogolești minciuni în spațiul public doar pentru a îți justifica în fața oamenilor propria neputință și nepricepere e prea mult.NU am nici un fel de legătură cu respingerea proiectelor USR Plus în CLM Arad – cele reclamate sau altele. NU am discutat înaintea sau în timpul ședinței CLM Arad de astăzi nici cu colegii consilieri PNL nici cu alte persoane din zona administrației Aradului despre votul ce urma sa fie dat pe oricare dintre aceste proiecte, cu atât mai puțin despre care trebuie să fie acel vot sau despre o condiționare a vreunui vot. NU aș amesteca niciodată inițiative sau interese personale cu administrarea orașului Arad și nu aș folosi niciodată chestiuni ce țin de această zonă, pe post de monedă de schimb. Resping orice afirmație sau insinuare contrară venită din partea activului USR Plus Arad și o trec în categoria scandalului, obstrucției și văicărelii perpetue, care au fost modul de operare al USR Plus Arad de la momentul accederii în CLM Arad. O grupare fără reușite, fără inițiative valoroase pentru Arad dar plină de orgolii și ambiții mărunte, la fel ca titularii acstora.Încep să îmi pierd speranța că vom ajunge la momentul unei maturizări politice a USRPlus Arad”.
În final, vă lăsăm pe dumneavoastră, stimați arădeni, să trageți concluzia în acest caz, sugerându-vă doar să fiți mai atenți data viitoare când aveți pe mână ștampila și buletinul de vot.

Orlando TOADER

1 COMENTARIU

  1. Vai de orașul ăla cu așa valori. Trebuie „apreciat” că au o vrăjeală la dat comunicate și scrise bine. Apreciat ce vrăjeală se servește de o lungă perioadă pe plaiurile străbune. Și acum vă întreb, oare oamenii mai sunt normali la cap?

    Daca ar fi nu ar accepta fapte evidente, sfidare și interese meschine, impachetate frumos și motivate de oratorii partidului. Să mănânce și gura lor ceva. Trădătorilor!

Comments are closed.