Deputatul social-democrat Mihai Fifor acuză USR Arad că mimează cu toată ipocrizia grija față de baza sportivă Constructorul, după ce reprezentanții respectivei formațiuni au făcut jocurile PNL.
Ipocrizia este dusă la extrem de către cei de la USR Arad, care, nici cu dovezile pe masă, nu au decenta să recunoască fapul că nu sunt altceva decât o «remorcă» a baronului portocaliu Gheorghe Falcă, un «apendice» care ar fi trebuit eliminat la vot, în 27 septembrie, fiind la fel de toxic pentru Arad ca si regimul PDL/PNL”, își începe tirada Mihai Fifor.
„Spuneam, în 27 septembrie, că USR nu face altceva decât jocurile lui Falcă, fiind trimiși în față pentru a bloca un proiect onest și benefic Aradului, pe care l-am propus la aceste alegeri. Astăzi, vedem din nou tovărășia PNL – USR în toată splendoarea ei, cârdășie care duce la distrugerea uneia dintre cele mai îndrăgite baze sportive ale Aradului, “Constructorul”, loc în care, în aceste zile, a fost deschis birtul unui lider PNL, în mijlocul unui teren de sport. Îngroparea a încă unei baze sportive a Aradului, după demolarea majorității stadioanelor, nu se putea face fără complicitatea celor de la USR, care din nou s-au supus ordinului venit din partea lui Falcă. Asa cum, nici distrugerea Pieței Catedralei nu ar fi fost posibila fara aceeași complicitate, ușor voalată”, susține Mihai Fifor, președintele PSD Arad, într-un comunicat de presă.
Și continuă: „Știind ce se află în spatele intențiilor PNL – USR, consilierii PSD au propus, atunci când s-a discutat în Consiliul Local Municipal cedarea în regim gratuit a Bazei “Constructorul” către Universitatea “Vasile Goldiș”, un amendament prin care să se interzică schimbarea destinației acelor terenuri, tocmai pentru că se anunța că acolo toxicul PNL pregătea deschiderea unei terase. Ce au făcut cei de la USR Arad? Au votat cot la cot cu PNL, alături de un alt ipocrit, pe nume Cristian Galea – groparul Pieței Catedralei, împotriva acestui amendament, dând astfel frâu liber desființării Bazei “Constructorul”, unde își vor face loc birturi și restaurante, care au în spate, direct sau indirect, fruntași liberali”.
În final, deputatul Mihai Fifor a mai afirmat: „Cu maximă ipocrize, USR Arad apare astăzi cu un comunicat de presă, în care anunță tot felul de demersuri pentru a bloca schimbarea destinației acestei baze sportive. Acum s-au trezit cei de la USR Arad, după ce răul a fost făcut? Chiar nu au pic de decență aleșii USR? Chiar nu aveți nicio remușcare atunci când votați cot la cot cu PNL și PMP, pentru distrugerea simbolurilor orașului, pentru transformarea Aradului într-un municipiu de mâna a II-a? Chiar credeți că nu se cunoaște tertipul prin care Daniela Sabău, consiliera USR, amnezică în “Declarația de interese” cu acțiunile de la TOP, a făcut, alături de Galea, ca Piața Catedralei să dispară? Dacă doreau cu adevărat salvarea Bazei “Constructorul”, dacă erau liberi cu adevărat, consilierii USR ar fi votat amendamentul propus de colegii mei de la PSD, iar astăzi n-ar mai fi avut ocazia să se facă de râs, mimând grija pentru acele terenuri de sport pe care le-au desființat cu mâna lor. Vă așteptăm, dragi USR-ști, să vă demonstrați mult clamata corectitudine atunci când vom cere denunțarea unilaterală a contractului și intrarea în legalitate. Poate, dacă veți avea curajul răspunderii, vă veți asuma salvarea, alături de PSD, a Bazei “Constructorul.”