PNL Arad e rupt în două, ca majoritatea filialelor, de altfel, în ceea ce privește susținerea celor doi candidați la șefia partidului, Ludovic Orban și Florin Cîțu.
De regulă, falia apare, în toată țara, între vechii liberali și vechii pedeliști, dar Aradul are o particularitate aparte în această ecuație, dată de rivalitățile interne.
Astfel, Călin Bibarț, primarul municipiului Arad, deși provine din fostul PDL, se poziționează de partea lui Ludovic Orban. Bibarț se revanșează în acest fel față de Orban, cel care l-a sprijinit să fie desemnat candidat la funcția de primar al Aradului în detrimentul lui Sergiu Bîlcea. Acesta din urmă, deși provine din vechiul PNL, nu a trecut peste episodul în care i s-a „furat” candidatura la funcția de primar și se poziționează de partea lui Florin Cîțu, pentru care, de altfel, și-a declarat public susținerea.
Cum Cîțu s-a lăudat că are susținerea filialei arădene conduse de Gheorghe Falcă, se poate spune că, prin alegerea făcută Bibarț îl sfidează pe președintele PNL Arad, în timp ce Bîlcea îl sfidează pe Orban.
O.T.