Am tăcut multă vreme, scârbit de ceea ce se întâmplă cu noi, românii, și de servilismul – când ticăloșit, când imbecil, când voit pervers – al unor „prieteni” de aici, de pe facebook, care fac din negru alb, din impostură virtute. Am tăcut, lăsându-i să delireze. Dar, e prea mult!
Oare, voi, susținătorii partidelor care„guvernează” sunteți mulțumiți de prestația alor voștri? De miniștri care vă reprezintă? De premierul Câțu, un ins care a atentat la stabilitatea leului, care a făcut dispărut Dosarul penal, pe numele său și al familiei sale, cu furtul atâtor hectare de pădure? Cine i-a plătit studiile din SUA? – că doar nu părinții cu traiul dus de pe o zi pe alta. Face omul acesta ceva pentru popor? Dar de ministru Muncii, care privește în lampa lui Aladin și nu află câți ani are, nici că duminică nu e marți?
Sunteți mulțumiți încotro ne duc ai voștri? Că ai noștri copii nu mai au mamă și tată, ci părintele A și B? Sunteți satisfăcuți că distrugeți patriotismul, credința, că tricolorul nu mai are loc pe CI, că minoritățile sexuale ni se impun cu aagresivitate ca normalitate etc.?
Cine conduce ȚARA? Cine nu poate dormi că românii sărăcesc crunt, că facturile îi omoară, îi fac să-și piardă casele? Cine se sinchisește că toate prețurile urcă nebunește, că leul se prăbușește? Că atotștiutorul Câțu ne împovărează cu datorii enorme? Sărmanul român este al nimănui! Nici pe mult iubitul președinte, nici pe alde Câțu nu-i preocupă.
Trăim epoca de aur a imposturii. Oameni blindați cu diplome de tot felul sunt numiți în funcții de mare responsabilitate fără să corespundă. De la directori de școli, la miniștri. E prost? Lasă, e prostul nostru, omul nostru. Atâta mizerie și atâta nepăsare față de țara asta, față de locuitorii ei nu a mai fost. Românul tace, deocamdată. Dar și când va ieși furios în stradă, urlându-și deznădejdea, nu va mai fi nevoie de nicio moțiune de cenzură – Câțu și ai lui nu vor găsi ușa s-o tulească!
Tristan MIHUȚA

1 COMENTARIU

Comments are closed.