În perioada 2-5 decembrie, Liga Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad găzduiește cea de a 55-a Adunare Generală a Uniunii Studenților din România. Reprezentanți din 30 de universități sunt prezenți la Arad pentru a dezbate cele mai arzătoare probleme ale sistemului de învățământ superior și pentru a-și alege viitori lideri la nivel național.

Deschiderea evenimentului  a avut loc vineri, în sala festivă a UAV din complexul M și  s-a bucurat de prezența rectorului UAV, Ramona Lile, a președintelui CJA, Iustin Cionca și a primarului Aradului, Călin Bibarț.

Rectorul universității a subliniat sprijinul pe care universitatea l-a oferit și îl oferă studenților din USR. „Am fost mereu alături de voi, universitatea noastră a susținut și va susține și în continuare activitatea Uniunii Studenților din România. Faptul că sunteți acum la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, îmi confirmă încrederea pe care și voi, ca și organizație,  o aveți în universitatea noastră, în Liga Studenților din UAV. Vă doresc mult spor în ceea ce faceți iar celor care candidează, le doresc mult succes”, a punctat, rectorul UAV, Ramona Lile.

„Mă bucur că ați ales să organizați alegerile aici, la Arad. Ceea ce au făcut studenții pentru dezvoltarea acestui județ, și aici mă gândesc la fenomenul Ghioroc, mi-a confirmat că sunteți o generație de încredere, implicată, care vrea să contribuie la dezvoltarea locală. Știu că ne putem baza pe voi și am încredere că vom dezvolta proiecte importante în viitor. Vă așteptăm pe toți cu idei și propuneri” a precizat  președintele CJA, Iustin Cionca.

Moment încărcat de amintiri pentru primarul Aradului care a mărturisit că, în urmă cu 30 de ani, a făcut parte din echipa care a înființat Liga Studenților din UAV. „Îmi place să îi amintesc vremea studenției. A fost o perioadă frumoasă și sunt încântat că bucuria de a fi student se vede și în ochii voștri. Pentru mine, chiar este o plăcere să fiu astăzi aici, împreună cu voi. Sper să vă placă orașul nostru și dincolo de muncă, să vă simțiți bine împreună cu tinerii din UAV. Vă doresc mult succes la alegeri” a punctat, Călin Bibarț.

„Este un eveniment important pentru comunitatea studențească din România. Sperăm ca ceea ce se va discuta și decide la Arad să reprezinte un impuls pentru sistemul universitar din țara noastră”, a declarat liderul LSUAV, Nicoleta Șușcă.

Cel mai emoționat a fost actualul lider al USR, Alexandru Vasile  care a mărturisit că Aradul este centrul universitar în care și-a început cariera în organizația studențească și locul în care va preda mandatul de președinte celui care va fi ales pe 4 decembrie.