Multă vreme, în copilăria mea, am crezut că ( e cacofonie?) crenvurștii se fac doar de 1 Mai și 23 August… Pentru că doar atunci mă „întâlneam” cu ei, pe la tarabe.. Și ce buni erau!… De fapt, toate mezelurile erau excelente… Prin anii ”70, veneau sârbii la noi și umpleau portbagajele cu salam, cu șuncă de Praga (șuncă-șuncă, nu ca azi) cu cașcaval… Îmi amintesc că în 1977 aveam pe cineva din familie internat la Contagioase, suspect de hepatită, și dr. Herețiu, o somitate, îmi recomanda să-i aduc parizer, crenvurști… Mi-ar mai recomanda astăzi? Dimpotrivă, le-ar trece la alimente interzise… Mircea Dinescu spunea, odată, că pisicii sale i-a căzut părul fiindcă a hrănit-o cu parizer!! Unde sunt mezelurile de odinioară? Goana după productivitate și, mai ales, după profit a distrus calitatea… Astăzi, ni se oferă produse de calitate inferioară, dubioasă, nesănătoasă… Lumea e obeză, lovită de boli, dar producătorii de mezeluri, comercianții o duc tot mai bine, invers proporțional cu calitatea produselor din carne… O, tempora, o mores!
Tristan MIHUȚA