La prima schimbare efectuată de Iouț Badea, înainte ca arbitrul de rezervă să arate tabela electronică, îl întrebam pe colegul meu din sectorul presei, Bogdan Cioară:
– Cine crezi că iese?
– Isac, îmi răspunde Bogdan.
– Ar fi ciudat ca Badea să facă aceeași schimbare neinspirată ca în meciul trecut de la Craiova, i-am răspuns.
Antrenorul arădean a făcut doar jumătate de greșeală, schimbându-l pe Miculescu. Deși de neînțeles, schimbările lui Miculescu, parcă i-au luat prin surprindere pe suporterii UTA-ei. În fine, poate că plecarea lui Miculescu este inevitabilă și atunci timpul de folosire a lui, în teren, este diminuat. Nu înțeleg strategia, dar rezultatele ne împiedică să avem contraargumente.
În ceea ce-l privește pe Isac, talentatul jucător arădean se impune pe meci ce trece. Cu o personalitate puternică, luciditate în gândirea fazelor, acoperirea perfectă a suprafeței în care Batha era stăpân, mult mai echilibrat decât Batha, Damian urcă sigur pe trambulina de pe care a plecat Denis Man sau pe care se află, în acest moment, David Miculescu. Am comparat jocul lui Isac cu cel al lui Batha deoarece evoluțiile celor doi blonzi de la mijlocul terenului, Vorobjovas și Ubbink au pălit pe lângă clarviziunea lui Damian.
”Căpitanul” Ubbink s-a ”scos” oarecum cu golul al doilea marcat în poarta celor de la Clinceni, dar serios vorbind, prestațiile olandezului, de când poartă banderola pe braț (și nu știm de ce), sunt mult sub cele cu care ne-a obișnuit.
O altă nedumerire aș avea în ceea ce privește criticile aduse lui Iacob. Rămân la părerea că, indiferent dacă se vor mai ivi situații în care să fie ” atacat” de cârcotași, Florin se numără printre cei mai buni portari din țară. Și Balauru, la fel, doar că nu pot apăra amândoi deodată.
Revenind la meciul cu Clinceniul, se pare că se simte plecarea lui Roger. Partea stângă părea cam ”șchioapă” în lipsa brazililanului. Otele a încercat să compenseze, și a reușit, cât a putut, dar Vorobjovas….
Ongaro s-a străduit să răsplătească încrederea pe care oferit-o Badea și se pare că, în curând, își va câștiga locul în atac
În final, Otele va fi cel care va aduce ”sclipirea ” în fazele ofesive ale UTA-ei.
PS: Ceea ce scriu sunt păreri personale , adică nu sunt concluzii bătute-n cuie
Haide UTA!
Ioan HAMZA