Primăria Arad nu este în stare să pună în aplicare, de aproape un an de zile,  propria sa somație privitoare la eliberarea unui teren – domeniu public – unde s-a „construit” ilegal. Respectiva „constructie” (de fapt niște barăci sau șopruri, dacă vreți) este ilegalã, constatarea ilegalității aparținând chiar Primăriei, se află pe strada Mărului, la nr. 14. Ea trebuia demolată după ce forul administrativ a somat în scris „proprietarul” (vezi foto).

Însă, comuniști cum suntem, nu credem în coincidențe, dar nu putem să nu constatăm că fiul „proprietarului”, pe numele său Costea Ioan-Cătălin, este consilier municipal USR, tamnai în comisia de Urbanism, amenajarea teritoriului, patrimoniu, juridic a Consiliului Local. Adică, acolo unde copchilul lu’ tata poate să pună suficientă presiune ca decizia Primăriei să nu fie pusă în aplicare. Nici nu știm cum să încadrăm această „coincidență”. La trafic de influență? La conflict de interese? La șantaj, pur și simplu? Cert e că aroganța și tupeul au mers prea departe. Oare cât se mai poate încălca legea?

Vom reveni.

 

 

P.S. Varianta socială, să nu fie scoși oameni în stradă în plinã iarnă, nu stă în picioare, pentru cã familia Costea (și încă una, subiect asupra căruia vom reveni) are pe Mărului plasate niște barăci sau șopruri, cum am mai zis.