Titlul nu este ironic. Gaz Metan Mediaș este în acest moment o echipă care va evolua sezonul următor în liga a II-a, iar meciul de ieri de pe ” Francisc Neuman” a constituit pentru foarte tinerii componenți ai lotului oaspete, un prilej de a se acomoda și de a-și pregăti strategia pentru sezonul viitor.
A fost cea mai frumoasă echipă vizitatoare a Aradului. Mânjii Mediașului au practicat un joc deschis și, mai ales, curat. Fără trageri de timp exagerate (pentru a limita scorul), fără accidentări închipuite, fără trageri de timp și chiar cu un joc curajos. UTA a avut posibilitatea de a-și proba și ea tinerii de pe banca de rezerve, odihnind pe cât posibil oamenii cu experiență pentru întâlnirea viitore cu Rapid București.
4-0 a fost un scor real, chiar dacă în poarta celor de la Gaz Metan s-a aflat un portar ce nu a prins nici o minge decât din două mișcări. Un scor real, chiar dacă două din cele 4 au fost opera unui mijlocaș.
Singurul care a umbrit oarecum frumoasa atmosferă de pe teren a fost arbitrul bucureștean Andrei Antonie, un arbitru care a dorit să fie băgat în seamă, împărțind cartonașe galbene după placul lui sau luând decizii bizare.
În concluzie, ”puștii ” medieșeni nu au fost huiduiți, ca alți oaspeți ai Aradului, descărcările suporterilor manifestându-se asupra adversarilor din etapa următoare (Rapid) și, bineînțeles asupra alb-violeților din Timișoara.
După ce am vizionat, aseară, Rapid – Botoșani, mă rog în sinea mea, ca Miculescu, Otele, Cardoso, Vorobjovas să găsească mai ușor drumul spre poarta adversă, iar ” puștii ” noștri, Mercioiu, Pătlăgică sau Hrezdac să poată primi, datorită rezultatului, minute bune în meci
În final, tabloul cu zecile de copii care au primit liber de a intra pe teren după meci, merită toate cele patru goluri înscrise, ieri, la prânz, de idolii lor.
De altfel, și conducerea administrativă a clubului, cea care a luat această decizie
Haide UTA!
Ioan HAMZA