Vreau să vând urzici, salată, castraveți, păpădii, narcise și/sau pufuleți. Am firmă! Sau n-am, că sunt bătrân, pensionar etc. Scot masa/ măsuța sau o păturică la intrarea/ieșirea din domiciliu și… ce credeți? Vine Primăria, prein organul din subordine, cu chitanțierul. Asta e! Legea-i lege. Apoi, vreau să parchez mașina ca să plătesc ocuparea domeniului public. Că legea-i lege! No, ș-acuma începe daravela.

În jurul Primăriei n-ai unde parca, chiar dacă le aduci bani. În fața Primăriei, nici atât, pen’că e un sistem ostil contribuabilului. Dar alte mașini pot parca, ca un paradox, al pedepselor date de torționari. Culmea, cei care ne amendează aiurea, adică șefii de la „puliția” locală (Direcția Generală a Poliției Locale, cum li se spune „telectualilor” care s-au aciuat pe acolo), au voie să parcheze în buricul târgului. Ostentativ, sfidător, cu un lachelism specific orânduirilor totalitariste.
Azi ne facem că nu știm cine e directorul Poliției Locale sau, de fapt, cam știm dar nu-i publicăm numele de fost secusereist. Avem ditamai dosarul, dar nu vrem, cam deodată, atac la persoană, să nu se interpreteze că ia zeci salarii de mii de roni din mai multe surse. Și, de fapt, deranjul nu e la nivel de persoane, ci la al bunului simț. Cum să ne explice legea oameni care sfidează legea și asta citând legea? Mai ales când „legiuitorii”, au făcut, pe vremuri, poliție politică! Sau nu?

Dacă știe cineva cât pile, neamuri, nemoșaguri, membrii de partid etc. sunt angajate pa „puliția” locală, pe salarii bune (mai bune chiar decât cei de la poliția națională) și ,se fac că, lucrează în condiții de invidiat, echipați de excepție ș.a.m.d., să ne spună și nouă. Că cei circa 160 de angajați sunt plătiți din banii noștri, ai arădenilor!

TOMA Necredinciosul