Luna aprilie este considerată luna cea mai capricioasă a anului. ” Aprilis bolondos” , pe maghiară sau ” Ziua păcălelilor” în românește. Privind luna aprilie din punct de vedere climatic, o simțim ca pe cea mai instabilă lună a anului. Te păcălește , la început , cu blânde mângâieri de soare , ne păcălește nu numai pe noi, oamenii , ci și plantele, pomii și tot ce-i viu. De multe ori florile caisilor, cireșilor sau piersicilor , grăbite să apară , mor înainte de a da roadele așteptate, înghețate fiind de ” dinții” lui Aprilis Bolondos.
Nici rezultatele UTA-ei nu au scăpat de capriciile lui aprilie. Căldurica radiată din acel 4-0 cu Mediașul , i-a făcut pe jucători , dar , mai ales, pe noi, suporterii să ne ” punem hainele groase” , la naftalină și să țopâim de bucurie că, în sfârșit, primăvara a sosit. N-a fost să fie așa. Capriciile lui Aprilie s-au abătut asupra roș-albilor , la fel cum s-au abătut și peste grădinile noastre. Cine face focul cu lemne , economisește fiecare leaț putred , cine se încălzește cu gaz, pune camuflaj pe contor.
UTA se ”scaldă” în același decor. Are lemne subțiri, umede, iar sursa de gaz ( banca tehnică) nu mai are tărie, flăcările ce mai țin să ardă cu palide nuanțe de galben , sunt pe terminate.
Un ”Aprilis Bolodos” fotbalistic ce ne îngrozește privind programul finalului de sezon.
Ioan HAMZA