Mie, personal, nu mi-e frică de retrogradare. Dar, să o luăm pe rând cu calculele. Premisa de bază: între noi și Chindia (ultimul loc ce duce la baraj) sunt 4 puncte plus avantajul că am mers „curat” în play out în timp ce Chindia a beneficiat de rotunjire. Și acum vin calculele:
Varianta 1a. Pierdem cu Chindia. Rămân 2 puncte (unul plus rotunjirea) avans. UTA mai are la Craiova și Dinamo, acasă cu Mioveni. Chindia are două meciuri de foc: Cu Rapid și la Sepsi și doar unul ușor, cu Gazul, în ultima etapă. Deci, chiar dacă pierdem cu Chindia, cred că ne menținem avansul de două puncte (unul plus rotunjirea), ba mai mult, putem mări ecartul până în ultima etapă. Atunci, vom juca la Dinamo, un Dinamo deja resemnat cu barajul, un Dinamo care va menaja jucătorii importanți (de eventuale accidentări sau suspendări).
Varianta 1b. Ajungem la baraj și jucăm cu ocupanta locului 4 din Liga a II-a. Steaua (dacă va avea drept de promovare), Chiajna sau Slobozia, posibilele adversare, mi se par mult sub UTA.
Varianta 2. Egal cu Chindia. Avem cinci puncte avans (4 plus rotunjirea) plus un program relativ mai ușor. Cu cinci puncte în ultimele trei meciuri suntem matematic salvați.
Varianta 3. Batem Chindia. Avem opt puncte avans (7 plus rotunjirea), deci ne mai trebuie două puncte, în condițiile în care Chindia ar bate tot.
Varianta 4. Batem tot și sperăm la jocul rezultatelor ca să ne clasăm pe 7-8.
La Mulți Ani UTA!!!
P.S. Sper să se termine odată cu aerul de pensiune cu care ne-au obișnuit majoritatea jucătorilor.
TIFI G.