Vin vremuri grele peste români! Nu pentru că situația internațională e gravă, ci pentru că nu ne mai producem hrana de subzistență fiind dependenți de import și achiziții intracomunitare, ori că suntem jefuiți de corporațiile ce au creat monopoluri mafiote cu ajutorul guvernelor (în energie electrică, petrol, gaze, asigurări, comerț cu medicamente, exploatarea lemnului, telefonie, cablu tv, apa-canal, gunoi, etc.). E și din cauza aceasta.
Dar cel mai grav este faptul că vin vremuri grele provocate de lăcomia clientelei politice. Adică a sistemului mafiot, nesătul, ce gravitează în jurul bugetului public, pe care-l suge, fără nici un control. În aceste circumstanțe, Guvernul nu poate, nici dacă ar vrea, să restrângă cheltuielile publice și să echilibreze balanța de plăți! Ar însemna, pentru majoritatea, sinucidere politică, iar pentru cei mai mulți dintre ei și sfârșit de carieră, din toate punctele de vedere! Pentru că ei, cei ce ne guvernează sunt, de fapt, nimeni, promovați de nicăieri.
Uitați-vă la ministrul muncii, la ministrul agriculturii, la ministrul finanțelor, la ministrul energiei etc. Sunt promovati de nicăieri și  sunt, de fapt, marionetele celor care conduc România, prin intermediul Guvernului. Cine sunt? Clientela politică, adică oligarhii (baronii) Romaniei, abonați, în exclusivitate, la contractele publice. Că se numesc Umbrarescu, Iordache, Țiriac, Ghiță, Urdareanu, toți  au acelasi obiectiv: să jumuleasca bugetul public. Iar pentru aceasta au construit, in timp, cu ajutorul „pionilor” din servicii, din consiliile judetene, consiliile locale, ministere, agenții si guverne, mecanisme uriașe si diabolice de control, manipulare si dirijare a clasei politice. Deci, avem de-a face nu cu o clasă politică responsabilă și un guvern onest, cum se screm oamenii politici să pară, ci cu o mafie bine închegată, greu de penetrat, extrem de perfidă, care a făcut din Guvernul României, instrumentul prin care devalizeaza bugetul public și sărăcește România, prin aceleași mecanisme precum cele utilizate de oligarhii lui Putin (trafic de influență, corupție, sprijin electoral, etc.). Și cum ei se înmulțesc iar banii nu sunt suficienți pentru toata clientela politică PNL-PSD (uitați-vă în jur, fiecare în urbea voastră, cât se construieste, modernizează și repara, chiar dacă nu e oportun, de sunt orașele blocate) și cum împrumuturile, la dobânzile uriașe percepute, devin aproape imposibile, Guvernul n-are decât o alternativă: majorarea taxelor și impozitelor, pentru a colecta bani pentru clientela politică nesătulă.
Adică, suntem în aceeași fază precum pe timpul fanarioților: mafia clientelară este extrem de cinică și lacomă, iar Guvernul, slugă credincioasă, pentru a satisface dorințele clientelei politice, va crește birurile, sărăcind, sufocând și împovărand populația până la absurd. Ce va urma, în viitorul apropiat, în România? Sărăcie lucie, foamete, boli și moarte, pentru că lăcomia mafiei clientelare nu are limite într-o țară condusă de Ciolaci ipocriți și perverși, ce mint și manipulează populația, mascând, sub rânjetul sinistru întipărit mereu pe fața electorală, cinismul parvenitului lipsit de empatie, care plânge, a la Băsescu, pe umerii celor pe care-i spoliază până la sânge.
Pavel ROMAN