2 iunie, Ziua Naţională a Adopţiei, este o zi specială pentru acei copii speciali și pentru părinții lor adoptivi care le-au oferit acestora șansa unui nou început, într-o nouă familie, care îi înconjoară cu dragostea și căldura pe care numai un părinte o poate dărui.

În județul Arad numărul adopțiilor cunoaște, de la an la an, o creștere. În prima jumătate a anului 2022,  DGASPC Arad, prin Serviciul Adopții, a înregistrat următoarele date:

  • familii atestate – 20 de familii atestate
  • copii încredințați /încuviințări în vederea adopției – 23 de copii, din care 16 copii încredințați în vederea adopției, 7 copii pentru care s-a încuviințat adopția.
  • cereri de adopție depuse, aflate în lucru – 22 de familii
  • familii interesate de procesul de adopție, care au beneficiat de informarea prealabilă din partea specialiștilor din cadrul Serviciului Adopții din subordinea DGASPC Arad – 28 familii.

Cei care doresc informații despre procedura adopției și își doresc să devină părinții unui copil aflat în sistemul de protecție, pot obține informații la sediul DGASPC Arad – Serviciul Adopții, Arad, Str.1 Decembrie 1918, nr.14 sau la telefon 0257/210055.

Director general, Erika STARK