Asociația Profesională a Sudorilor din România (www.asociatiasudorilor.ro) este singura asociație profesională din România care își propune să susțină toate școlile de sudură în limita posibilităților.

În 18 iunie 2022, la Școala de sudură Crișan (www.scoalacrisan.ro), cea de a XXI-a serie de cursanți a trecut prin focul examenelor.

Tot mai mulți tineri își îndreaptă pașii spre meseria de sudor, unii care au terminat și o facultate. Mai mult, sunt câțiva care au propria firmă și nu neaparat în domeniul sudurii. 

Motivul: „Este nevoie de mână de lucru calificată și atunci cînd ai nevoie nu găsești specialiști în timp util”, este declarația unuia dintre cursanți, un tânăr de 27 de ani, care a absolvit facultatea la Specialitatea Inginerie agricolă, care este în prezent proprietar de terenuri agricole și cultivator de cereale.

În această serie, printe cursanți s-a aflat și un cetățean vietnamez, angajat la Astra Vagoane Călători, ca lăcătuș mecanic, și care vâzând că este nevoie de sudori a decis să urmeze cursurile acestei școli. 

După ce am urmat aceste cursuri sper să pot lucra în meseria de sudor și să am un salariu mai bun. Mă bucur că am urmat cursurile acestiei școli, am reusit să invăț tainele meseriei cu multă ușurință datorită celor doi oameni de excepție, dl. ing. Eduard Crișan și dl. maistru  Gabi Chițescu, care mi-au fost alături atât mie, cât și colegilor mei” a declarat Tang van Chien.

Opt ani de muncă, concretizaţi prin multe generaţii de succes, integrate bine pe piaţa muncii, atât în ţară, cât şi în străinătate” este declarația scurtă pe care a făcut-o, la finalul examenului,  Ioan Marin Crișan, directorul școlii de sudură arădene.