În acest sfârșit de săptămână în municipiul Arad va avea loc festivalul Arad Open Air, un eveniment de amploare din orașul nostru. În acest context, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad vor acţiona pe raza întregului municipiu, cu efective suplimentare, faţă de dispozitivul curent, pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, fluidizarea traficului rutier şi prevenirea oricăror evenimente neplăcute.

Astfel, în perioada 08 – 10 iulie a.c., peste 100 de poliţişti arădeni vor acţiona, zilnic, în sistem integrat, polițiști din toate structurile, transporturi ferioviare și aeriene, ordine publică, rutieră, investigații criminale, specialiști din cadrul Serviciului Județean de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu jandarmi, pompieri, precum și cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Arad.

Efectivele de poliție planificate în serviciu vor desfășura activități pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare a faptelor antisociale și a consumului de substanțe interzise, iar al doilea este cel de combatere și de impunere fermă a legii.

Poliţiştii rutieri vor acţiona cu 6 aparate radar, pe cele mai importante artere rutiere din municipiul Arad, pentru asigurarea fluenţei circulaţiei şi siguranţei deplasărilor, în zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie şi la orele când se înregistrează fluxuri importante de persoane şi autovehicule.

În perioada de referinţă, în scopul reducerii riscului rutier, aceştia vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatele alcooltest și drugtest dar și cea de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

De asemenea, pe toată perioada desfășurării festivalului, alături de polițiști vor patrula și doi câini specilizați în depistarea drogurilor.

Polițiștii arădeni vă recomandă să respectați normele legale în vigoare, să vă supravegheați în permanență bunurile pe care le aveți asupra dumneavoastră, să nu consumați alcool sau substanțe psihotrope.

În cazul în care luați cunoștință despre săvârșirea unei fapte penale sau contravenționale, vă rugăm sa va adresați celui mai apropiat polițist sau sa sunați la numărul unic de urgență 112.

Vă dorim distracție plăcută fără evenimente negative.