Noi, Tomoioagă Mihai (Shop construct by RODSPECTRA ) și Laza Ovidiu (DIVA SOL), în calitate de sponsori ai echipei UTA ARAD, ne trezim mediatizați si chiar insultați în presa locală și în mediul ON LINE, datorită faptului că am încercat să avem inițiativa de a media (și nu de a intermedia) acest conflict intre grupul investitorilor, care reclamă că doresc să achiziționeze și să finanțeze clubul UTA și pe actuala conducere a clubului, pe care aceștia o acuza ca nu vor sa le vândă/predea conducerea clubului.

Această propunere a fost făcută vineri, 29/07,  într-o convorbire telefonică legată de business cu unul din membrii acestui grup de investitori – Marius Grada, față de care ne-am arătat disponibilitatea de a organiza o întalnire cu membrii grupului UTA NextGen. Scopul întîlnirii era de a înțelege care este  problema / scurtcircuitul pentru care nu se reușește preluarea clubului UTA . Din câte cunoaștem, s-a contractat de către club o casă de avocatura respectabila în Arad, mandatată sa găsească o soluție legală de achiziție/preluare a CLUBULUI UTA de către orice potențial investitor.

Răspunsul grupului, la propunerea noastră, a venit a doua zi, sambata 30/07, dar nu ca o solicitare la un dialog, ci cu articole în presă si acuzații la adresa subsemnaților.

Nu apreciem că această modalitate de abordare nu este etică, respectiv sa raspunzi unei  invitații venite de la 2 sponsori locali arădeni (dintre primii trei sponsori ai UTA-ei, din punct de vedere al valorii contractelor de sponsorizare din acest sezon) cu articole în presă și denigrări la adresa noastră, apărute in mediul ON LINE.

Considerăm incorecte aceste acuze publice aduse subsemnaților, doar pentru ca susținem financiar, prin contracte de sponsorizare acest club. Este total nejustificată aducerea acestor acuze publice, fără a fi verificate în prealabil, de a face afirmații despre noi și implicarea noastră la UTA, motiv pentru care dacă aceste atacuri vor continua luăm în calcul retragerea noastra și încetarea oricarei forme de sustinere/asociere cu CLUBUL UTA.

Subsemnații nu am inițiat o acțiune cu scopul de a bloca achiziția clubului UTA de către grupul investitorilor UTA NextGen. Ba din contră, i-am invitat la o discuție în care să găsim soluții prin care se poate termina acest scandal care nu ajuta deloc acest club, scandal care contribuie pe deplin la crearea unei atmosfere tensionate, de instabilitate, care nu are cum să aducă performanța sportivă.

De asemenea, precizăm că am fost și suntem alături de club ca sponsori, am adus și aducem contribuții financiare la bunul mers al clubului, fără a avea niciodată pretenții sau a urmări alte interese financiare sau de altă natură.

Sub acest aspect, precizăm că nu corespund realității afirmațiile potrivit cărora am avea intenția de a prelua sub orice formă spațiul de publicitate precum și zona VIP.

Acest club a reușit să reintre în prima liga dupa 17 ani de fotbal de divizia D-B, perioadă în care UTA a reusit cu sprijinul suporterilor / autoritatilor locale / sponsorilor să ajungă să ne reprezinte cu cinste în prima ligă, în primul sezon după revenirea in liga 1: 2019-2020 s-a reușit cea mai buna clasare a clubului din ultimii 47 de ani de existență. În următorul sezon, 2021-2022, echipa UTA a încântat deseori prin jocurile bune ale echipei contra unor adversari cu bugete duble sau chiar mai mari, și cu pretenții la câștigarea campionatului, reușind sa termine campionatul pe un rezonabil loc 10.

Considerăm, ca toti iubitorii de fotbal arădean, fie ca sunt politicieni, suporteri, membrii din galerie, oameni de afaceri, că o anumită parte a presei ar trebui sa renunte la orgolii, dispute, scandal sâși sa vină la club, să ajute echipa, fiecare cu ce poate, dar cu acțiuni/fapte concrete. Sunt foarte multe lucruri de îmbunătățit la echipă, însă este nevoie de resurse financiare pentru a putea avea pretenții la performanță sportivă. Nu poți atrage sponsori la echipă dacă lumea vine sa-i conteste / înjure, nu poți aduce jucători, profesioniști dacă contești conducerea clubului. Cine are încredere să mai vină la UTA (în plină campanie de transferuri) în mijlocul unui scandal? Dacă la echipă va continua acest scandal, iar în situația în care din cauza acestui scandal, să presupunem că se va ajunge la retrogradare, cine își asumă consecințele acestui scandal și cine va mai fi interesat să preia și să investească în acest club?

Noi, (Tomoiaga Mihai, Ovidiu Laza) nu am propus și nici nu am discutat (Marius Grada trebuie sa recunoască acest lucru) DESPRE SCHIMBAREA NUMELUI CLUBULUI sau scoaterea din conducerea / consiliul de administratie a REPREZENtANȚILOR SUPORTERILOR, suportei care detin palmaresul / culorile clubului și care au susținut această echipă necondiționat, indiferent de perioadele bune sau mai puțin bune pe care această echipă le-a traversat.

În opinia noastră, un proiect fiabil, azi, pentru UTA este un proiect în care finanțarea clubului UTA sa fie realizată în comun, atât de administrația locala, cât și de oamenii de afaceri (sponsori actuali și viitori, care ar putea să se organizeze într-o asociație, un eventual BUSINESS CLUB UTA, care sa primească locuri în actualul consiliu de administrație al CLUBULUI pe baza criteriului de contributivitate / aport financiar cu care vin in club), iar bugetul acestui club să nu depindă exclusiv de un om de afaceri sau de o autoritate politică locală (plecarea celui mai mare sponsor la un moment dat va da posibilitatea unui alt sponsor nou sa vină, sau sa crească aportul sponsorilor existenți).

In final, noi, Mihai Tomoiagă si Ovidiu Laza, vrem să precizăm că am sprijinit și ajutat acest CLUB neconditionat, fără să avem vreun interes personal de preluare/conducere, blocare a unui grup de investitori în preluarea  CLUBULUI UTA. Nu am făcut și nu facem politică, nu suntem membrii sau afiliați la niciun PARTID POLITIC, nu suntem persoane care să răspundem comenzilor politice.

Avem afaceri dezvoltate fără contracte cu statul, făcute cu persoane și companii private, motiv pentru care rugăm în acest context orice persoană care face referire la numele noastre sau ale firmelor care ne aparțin să ia referințe despre noi de la partenerii de afaceri sau cei care ne cunosc personal, au lucrat sau colaborează cu noi în mod direct.

Hai UTA, hai Aradul!

Mihai Tomoioagă, Ovidiu Laza