Sepsi- UTA 0-0
Toți ortodocșii au sărbătorit, sâmbătă ”Schimbarea la Față”, o sărbătoare religioasă care are ca semnificație vederea lui Dumnezeu și transfigurarea omului, posibilitatea lui de a se îndumnezei încă din viața aceasta. În popor această sărbătoare este privită și ca începutul toamnei.
Chiar dacă nu toți iubitorii UTA-ei sunt ortodocși și, mai ales, componenții lotului lui Ilie Poenaru, duminică, a doua zi de la această zi importantă, UTA s-a ”spălat oarecum pe față”.
Plecată la Sf Gheorghe cu șanse mici, mai ales după ultima evoluție din campionat și având în calcul și meciurile bune jucate de Sepsi în Cupa României și Supercupă, UTA a reușit o partidă și mai ales, un rezultat bun în Secuime.
Forțat, nu numai de împrejurări ( Erico și Ubbink, accidentați), de plecarea lui Miculescu, dar și de lipsa de eficacitate a compartimentului de atacanți, Ilie Poenaru a trecut la ” Schimbarea la Față”.
Astfel au apărut în echipă Chindriș, Dobrescu, Șteau, Postolachi, iar pe parcurs, Isac, Sthal și Jobello.
Dacă s-ar mai găsi un mijlocaș lângă Cascini ( deoarece cu Batha în teren, te poți pomeni oricând fără el) , dacă se va lucra intens cu Postolachi , dar mai ales cu Jobello, atunci neinspirația aducerii lui Keseru ( și pe bani mulți) ar trece oarecum neobservată
UTA a jucat bine duminică. Asta privind din unghiul de vedere al unei echipe ce a evoluat în deplasare. Putea câștiga ușor însă lipsa de antrenamente a celor doi ( Jobello și Postolachi) s-a simțit în execuțiile lor.
Urmează un meci considerat mai ușor , cel cu U Cluj. Dacă noua ” Față ” a UTA-ei va mai fi ”limpezită” puțin, iubitorii de fotbal arădeni pot spera la o toamnă îmbelșugată
Să dea Dumnezeu!
Ioan HAMZA