În sfârșit, explicația pe care o presupuneam corectă și o doream, dar nu eram sigur !!! Măcar acum m-am liniștit !!!
Creierul vârstnicilor este mai lent deoarece a acumulat o mare cantitate de cunoștințe.
Savanții consideră că oamenii nu se degradează mintal odată cu vârsta, ci pur și simplu, durează mai mult până ce-și amintesc de un lucru, deoarece ei au mai multe informații în creier. La fel cum, unui calculator al cărui hard-disk e supraîncărcat, ii ia mai mult timp pentru accesarea unei informații.
Cercetătorii afirmă că încetinirea procesului nu reprezintă un declin al fenomenului cunoașterii. Creierul uman lucrează mai lent la cei în vârstă, spune Dr. Michael Ramscar, numai datorită faptului că a acumulat mai multe informații în decursul timpului. Creierul bătrânilor nu devine mai puțin eficient. Din contra, a adunat mai multe cunostinte.
De asemenea, cei în vârstă adesea se duc în altă cameră să ia ceva, iar când ajung acolo, se întreabă pentru ce au venit. Aceasta nu este o problemă de memorie, ci o metoda naturală pentru a-i determina pe bătrâni să facă mai multă mișcare !
Am o grămadă de prieteni la care ar trebui să le trimit acest mesaj, dar nu-mi amintesc numele lor, așa că, vă rog pe voi să-l trimiteți mai departe prietenilor voștri, care poate sunt și ai mei.
Tristan MIHUȚA