Știai că energia consumată pentru încălzire depinde, de pierderile de căldură ale elementelor constructive care separă spaţiul locuit de mediul exterior? Aceste pierderi de căldură pot fi reduse prin folosirea unui tertmosistem performant cu polistiren sau vată bazaltică.

Izolarea termică este necesară deoarece pereţii exteriori ai unei clădiri reprezintă cea mai întinsă suprafață dintre componentele învelişului exterior al acesteia, iar materialele convenţionale de construcție a peretelui, fie beton, bca, cărămidă sau lemn, nu sunt suficiente pentru a garanta confortul termic necesar unui trai fără griji.

O casă neizolată consumă la fiecare metru pătrat de suprafață locuită de până la 6 ori mai mult agent termic decât o casă izolată conform standardelor moderne. În cazul unei case prost izolate, consumul este de încă 2 până la 3 ori mai mare. Acest lucru se observă în mod clar din punct de vedere financiar.

În lipsa unei izolări termice vom pierde mare parte din cantitatea de căldură produsă pentru încălzirea interioară, lucru ușor de observat în sezonul rece. Pe lângă pierderile de căldură ne vom confrunta cu cheltuieli suplimentare și risipă de bani.

Iată 5 sfaturi de la Shop Construct pentru izolarea casei în mod corect:

(1). Alege polistirenul potrivit aplicației tale. Sunt două tipuri de polistiren, fiecare cu proprietăți specifice, polistiren expandat EPS și polistiren extrudat XPS.

(2). Acordă atenție grosimii plăcilor de polistiren și rezistenței lor la compresiune. Plăcile de polistiren sunt disponibile în grosimi diferite, alegerea făcându-se în funcție de condițiile proiectului de izolare. Cu cât grosimea plăcilor de polistiren este mai mare, cu atât izolează mai bine, deci există mai puține pierderi de căldură.

(3). Rezolvă spațiile rămase între plăcile de polistiren. După ce ai pregătit suprafața peretelui, vei prepara mortarul-adeziv și vei începe lipirea plăcilor de polistiren. Pentru o etanșare perfectă spațiile dintre plăci se vor completa fie cu fâșii de polistiren, fie cu spumă poliuretanică.

(4). Folosește doar adeziv de polistiren. Nu se recomandă adezivul pentru gresie și faianță, care este mai ieftin, dar care nu va face față. Adezivii pentru polistiren sunt specifici pentru aplicarea în exterior sau în interior.

(5). Aplică adeziv pe toată suprafața polistirenului, nu doar în puncte. Elimină surplusul de mortar-adeziv care iese din îmbinările panourilor de polistiren, pentru a evita punțile termice.

Polistiren sau vată? Care dintre ele este mai bun izolator și care are prețul mai bun / mp?

Sfatul expertului Shop Construct: Folosește doar materiale de calitate pentru confort sporit și randament ridicat. Toate acestea te vor ajuta să obții reduceri substanțiale ale costurilor de încălzire. Din experiența noastră putem afirma că un termosistem bine făcut poate produce economii de până la 30%.

La #ShopConstruct venim cu o super ofertă: la fiecare 100 mp de termosistem achiziționat oferim cadou 1 găleată de 15 kg tencuială structurată. O super ofertă pentru cei dornici să aibă o iarnă liniștită, fără rispiă de bani și în plus… o casă frumos decorată.

Pentru detalii și oferte: Arad: 0731 834 060, Pecica: 0736 632 059, Sântana: 0771 450 880

www.rodspectra.ro