Specialiști din patru DGASPC-uri din Vestul țării s-au reunit la Arad pentru a participa la un atelier de lucru pe teme de actualitate din domeniul asistenței sociale.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad a organizat la Arad un atelier de lucru regional la care au participat directori și specialiști din instituțiile de resort din Arad, Hunedoara, Timiș și Caraș-Severin. 

Evenimentul a fost găzduit de Consiliul Județean Arad, în Sala „Vasile Goldiș”, iar pe agenda de lucru a întâlnirii s-au aflat o serie de subiecte de actualitate din domeniul asistenței sociale, precum: modificările preconizate a fi aduse normativelor de personal din serviciile sociale, propunerea legislativă privind susținerea procesului de dezinstituționalizare a persoanelor adulte cu dizabilități și aplicarea unor măsuri de accelerare a acestuia, de prevenire a instituționalizării, precum și modificarea și completarea altor acte normative. 

Cu această ocazie s-a realizat, în premieră, și un real schimb de experiență între specialiștii din instituțiile partenere din cadrul serviciilor Resurse Umane, Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, Evaluare Complexă a Copilului și Secretariatul Comisiei pentru Protecția Copilului și a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap. 

“Am avut această inițiativă de a organiza un astfel de atelier de lucru cu conducerea și specialiștii din DGASPC-urile din județele din regiunea de Vest a țării cu scopul de a analiza fiecare propunere și reglementare în parte, astfel încât să putem identifica un model de lucru comun în contextul armonizării propunerilor legislative cu legislația deja existentă, precum și corelarea tuturor acestor prevederi la realitatea din teren. Toate aceste propuneri vor fi discutate și în cadrul Asociației Naționale a Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din România pentru afi înaintate mai apoi forurilor decizionale în domeniul asistenței sociale” declară Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.

Astfel de întâlniri de lucru vor avea loc periodic și cu celelalte servicii de specialitate din DGASPC-urile din vestul țării.