Două sunt cluburile din Liga a 4-a ce și-au clădit strategia în jurul centrelor puternice de copii și juniori pe care le au în spate. ACB Ineu are ca vârf piramidal și echipa din eșalonul terț, iar la „satelitul” din Bocsig trimite doar ocazional tineri, iar cea doua este Viitorul Arad. Gruparea lui Giovanni Catanzariti a promovat în această vară în primul eșalon județean, unde a lansat deja câțiva juniori interesanți, precum Bulboacă, Rotar. P. Pavel sau Al. Catanzariti, însă din primăvară intenționează să arunce în luptă și fotbaliști de 14-15 ani.

Catanzariti: „Un tur bun spre foarte bun, nu avem ca obiectiv promovarea”

Până una alta, Viitorul e patra forță a Ligii a 4-a, cu 25 de puncte acumulate, cu 8 mai puțin decât liderul din Sântana și la trei în spatele Felnacului, echipa de pe locul 3. „Am făcut un tur de campionat bun spre foarte bun. Avem ceva regrete legate de ultimele două etape, când am făcut doar un punct din 6, dar, vă spun sincer, una peste alta, sunt foarte mulțumit. Acasă, cu Zăbraniul (n.a. scor 1-1) a fost – practic – un accident. Am condus cu 1-0, am ratat o grămadă de ocazii și am primit gol pe o degajare. La Păuliș, am pierdut cu 2-1 la ultima fază, dar, repet, nu e nicio problemă. Și așa nu ne-am propus promovarea în acest sezon, poate la anul. Sigur, vrem să punem probleme și în retur, cred că suntem singura echipă ce nu a pierdut nici cu Sântana, nici cu Socodor și care a bătut fără drept de apel și la Curtici. La Felnac am cedat pe merit în etapa a doua, dar în retur vrem să-i batem. Suntem în grafic cu tot ceea ne-am propus, iar din această iarnă facem următorul pas. O să întinerim echipa, avem 4-5 copii de 2008 pe care, probabil, îi vom debuta, urmând să ne despărțim de alți 4-5 jucători mai experimentați, ca să le spunem așa. Nu avem nimic cu ei, dimpotrivă, nu avem ce să le reproșăm, doar că vrem o mai mare seriozitate în pregătire. Copiii trebuie să aibă exemple și ast înseamnă prezența la antrenamente aproape de 100%, iar unii dintre jucătorii mai experimentați nu pot face asta din cauza serviciului, e de înțeles. Marți seara avem o cină cu antrenorii și vom decide ce mutări vom face la nivel de lot, e clar că va mai veni cineva, pe lângă juniorii pe care îi vom promova la prima echipă. Dar antrenorii Flavius Pavel, Flavius Moisă și Cristi Irimia vor avea ultimul cuvânt, eu am totală încredere în ei”, ne-a mărturisit Catanzariti.

Are oferte pentru Bulboacă și Rotar: „Ne gândim bine dacă le dăm drumul”

Acesta se mândrește și cu produsele aproape finite ale Viitorului, „cărți de vizită” importante pentru gruparea arădeană. „Todoran este la CFR Cluj, Melniciuc, la Craiova, Blickling, la Dumbrăvița, Pop și Deak, la Corvinul și mai sunt și alții prin Liga 3-a, în total vreo 14-15 copii crescuți de noi, care au confirmat sau încep să confirme. Deja avem oferte și pentru Bulboacă și Rotar, care au avut prestașii excelente în Liga 4-a, ne gândim bine împreună cu antrenorii dacă le vom da drumul încă din această iarnă. Flavius Bulboacă e chiar golgheterul echipei, cu 12 reușite, ar fi o pierdere importantă pentru noi și trebuie să vedem cu cine îl vom înlocui. Dar, și mai important este ca băiatul să joace acolo unde merge și să progreseze”, mai spune președintele formației „roș-albe”.

Colaborarea cu Academia Illes produce primele efecte: „Trei copii vor merge după Sărbători în Ungaria”

Clubul Viitorul este bine structurat la nivel de copii și juniori, în special la grupele formate din jucători născuți din 2008 și până la 2015-2016. Totodată, în anul 2022 a fost bătut în cuie parteneriatul cu Academia Illes, din din Zsombately (Ungaria). „La 2006 și 2007 nu stăm foarte bine, așa că strategia noastră e centrată pe grupele 2008, 2009, 2010. Acesta e nucleul pe care-l pregătim pentru sezoanele ce vin, când, sperăm noi, prima echipă să ajungă și să se mențină în Liga 3-a. Eu zic că în sezonul viitor vom ataca deja promovarea, acum o prezență în primele 5-6 echipe este suficientă. În paralel, vom ține strânsă relația cu Academia Illes, chiar recent au fost 8 copii de-ai noștri acolo, iar trei dintre au fost rechemați după Sărbători în Ungaria. Avem destui fotbaliști monitorizați de partenerii noștri și asta pentru că au demonstrat că sunt bine pregătiți atât din punct de vedere mental, cât și fizic și tehnic. Academia Illes oferă condiții excelente de performanță, iar copiii noștri simt că acolo pot crește și mai mult, iar noi îi vom sprijini în acest sens. Fiecare copil și grupă e importantă pentru noi, suntem în plină perioadă în care oferim câte o masă și cadouri de Crăciun pentru jucătorii noștri”, mai punctează Giovanni Catanzariti, care a condus-o și pe UTA între anii 2008 și 2013, în Liga 2-a.

Solicită sprijinul primarului Iosif Bimbo pentru lărgirea bazei sportive din Sânleani

Recent, clubul Viitorul a încheiat un nou parteneriat important și are planuri cu privire la extinderea bazei sportive de la Sânleani. „Am bătut palma cu un nou sponsor tehnic. Este vorba despre Puma, care în privința echipamentelor sportive rivalizează cu Adidas și Nike, iar noi am devenit reprezentanții firmei în județul Arad. Mai trebuie să ne extindem și ca bază sportivă. Am și discutat cu domnul primar din Livada, Iosif Bimbo, pentru a cumpăra un teren din vecinătatea celui pe care jucăm noi, în Liga 4-a, echipa din Livada, în Liga 5-a, dar se mai antrenează și destule echipe de copii și juniori. E prea solicitată suprafața de joc, am mai vrea să mai facem una-două lângă”, a încheiat Catanzariti.

Pentru Viitorul returul Ligii a IV-a Arad începe cu o deplasare la Pâncota și un posibil meci de podium, cu Victoria Felnac, pe teren propriu. În anul ce se încheie, pe lângă promovarea în din Liga a 5-a, formația „roș-albă” a fost și finalistă în Cupa României, pierzând trofeul în ultimele 8 minute ale confruntării cu Felnac.